ПРЕМИЈЕРКА НАЈАВИЛА ЛЕПЕ ВЕСТИ: Планиран почетак градње још једне зграде НТП Ниш до краја године

Тањуг

08. 02. 2023. у 15:15

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић најавила је данас да је Влада Србије у преговорима са осам страних инвеститора и да ће у току ове године бити отварања нових производних погона и фабрика у Нишу.

ПРЕМИЈЕРКА НАЈАВИЛА ЛЕПЕ ВЕСТИ: Планиран почетак градње још једне зграде НТП Ниш до краја године

Фото Танјуг

Додала је да је у претходних 10 година у Нишу и Нишавском округу отворено 16.000 радних места. 

- Биће отварање нових погона и фабрика током 2023. и очекујем да ми, без обзира на кризу са којом се суочава читава Европа и свет, наставимо раст - поручила је премијерка.

Након посете Научно-технолошком парку (НТП) у Нишу, премијерка је рекла да ће Влада наставити да улаже у НТП јер је он посебан потенцијал који зависи само од нас, наших школа, наших факултета и наше памети, а како је рекла: "Имамо је". 

Истакла је да се инвестиција у НТП држави врати у просеку за мање од три године, тако да је то најбоља могућа инвестиција.

- Када погледате да у овој згради сваког дана ради више од 500 најпаметнијих, најталентованијих и најкреативнијих људи и ствара додатну вредност, онда је то нешто у шта ми треба само да уложимо новац као држава и да гледамо како се та додатна вредност ствара у Нишу. Када видите да смо у овај НТП уложили нешто више од 12 милиона евра и све се то вратило у буџет, било градски или републички кроз порезе за мање од три године - објаснила је премијерка. 

 

БОНУС ВИДЕО: ПРОШИРУЈУ НАУЧНО-ТЕХНОЛОШКИ ПАРК - Премијерка Ана Брнабић и министарка Јелена Беговић у Нишу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ТЕСЛИНЕ РЕЧИ КОЈЕ ПЛАШЕ: Како ће изгледати свет у 2100. години - ограничење потомства, стерилизација, хигијена и загађеност