ЧОПОР ВУКОВА СНИМЉЕН НА ПОЛА ПУТА ИЗМЕЂУ КРУШЕВЦА И ТРСТЕНИКА: Ловци не памте да их је било у оволиком броју (ВИДЕО)

С.Бабовић

30. 11. 2022. у 10:33

ЧОПОР вукова снимљен је на граничном подручју села Мале Дренове и Пољне код Трстеника, сазнају „Новости”.

ЧОПОР ВУКОВА СНИМЉЕН НА ПОЛА ПУТА ИЗМЕЂУ КРУШЕВЦА И ТРСТЕНИКА: Ловци не памте да их је било у оволиком броју (ВИДЕО)

Foto: Printskrin lovočuvarska kamera

На ноћном, готово сабласном снимку ловочуварског видео-надзора јасно се указују предатори, који пролазе поред камере. У Ловачком друштву "Трстеник" прецизирају да је чопор уснимљен на око 10 километара од Мале Дренове. Будући да је њихов опсег кретања у потрази за храном и до 50 километара, врло брзо би се могли наћи у центру неког од трстеничких села или у близини Крушевца.

Ипак, опасности по људе, додају, скоро да нема.

-Евентуално може бити угрожена стока, вукови реагују на људе једино у екстремним околностима, уколико су, на пример, рањени - каже за „Новости” Душан Костић, секретар Ловачког удружења.

- Генерално региструјемо повећан број предатора, а повећање броја дивљих свиња и лисица, прати и увећање броја шакала и вукова. Њихова појава у оволиком броју, ипак, у том рејону представља изненађење. Одавно се није догодило.

Трстеничко Ловачко удружење броји чак 1.570 чланова и има дозволу само за два контролисана одстрела годишње. Вукови су заштићена врста и могу се устрелити једино у организованој хајци. Наредног викенда организује се уношење дивљачи у ловиште. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

КАКО ЈЕ ЋИРО БЛАЖЕВИЋ ГОВОРИО О НОВАКУ: Ђоковић? Ја га обожавам, он је највећи спортиста на планети! (ВИДЕО)