НОВИ СНИМАК ЦРНОГ ПАНТЕРА У ВРБАСУ: Недавно уснимљен поред реке - шета ногу пред ногу (ВИДЕО)

Новости онлајн

27. 11. 2022. у 18:28

ЈОШ један снимак на ком се наводно налази црни пантер за којим се трага у Србији кружи друштвеним мрежама. Овога пута, како корисници друштвених мрежа коментаришу, животиња је уочена у Врбасу, који се налази само 12 километара од Фекетића где је, према речима мештана, виђен јуче.

НОВИ СНИМАК ЦРНОГ ПАНТЕРА У ВРБАСУ: Недавно уснимљен поред реке - шета ногу пред ногу (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен/Твитер/@KalabasterJak

Начелник Покрајинске инспекције Немања Ивановић огласио се након што је добио нови снимак и објаснио да је на терен послат рибочувар.

На новом снимку (који је наводно снимљен у околини Врбаса) види се како црна животиња лаганим ходом прелази преко насипа, за разлику од претходног снимка на ком је бежала.

Како је јуче навео аутор тог снимка животиња је стајала у месту, а чим је извадио телефон дивља мачка је побегла.

- Ја радим ту у близини, у пролазу сам га видео и помислио да морам да га снимим иначе ми нико неће поверовати - навео је извор.

Ловочувари су се након дојаве одмах упутили на терен у околину Фекетића, те су подручије проверавали и јуче и данас, међутим како је рекао Немања Ивановић, никаквих опипљивих трагова није било.

- Снимак је веома кратак и лош, не можемо да закључимо да ли је у питању пантер или нека друга животиња - рекао је он.

Ивановић је додао да овога пута нису коришћени дронови и термовизијске камере, а екипе су пречешљале терен колико су им то услови дозволили.

Подсетимо, црни пантер је наводно први пут виђен у непосредној близини Бање Јунаковић. План је, када се пантер лоцира, да се успава и да се имобилизује у Зоолошком врту на Палићу.

Након што се на друштвеним мрежама појавио последњи снимак мачке, гости бање су се затворили у своје собе, а у околини је завладала тишина.

О томе је сведочио и Петар Рашета, председник Природњачког центра "Мали Петров салаш" који се налази само 400 метара од овог Бање Јануковић. Како је и раније споменуо он на свом имању има око 500 домаћих животиња, а када је пантер последњи пут виђен јављено му је да иде тачно ка његовом имању.

- Пошто је мој салаш удаљен на неких 400 метара од Бање, звали су ме са њихове рецепције да ме упозоре, јер је један гост наводно снимио пантера како иде ка мом имању. Захвалио сам им на упозорењу, али моје животиње су и даље пуштене. Гости бање већ 4 дана не могу да изађу у шетњу јер су уплашени. Увек сам имао госте раније и долазили су у ову шуму, као и на мој салаш. Сада је све пусто. Три дана је мир и тишина, немам ниједног госта. Мислим да су претрпели велики страх и све више се задржавају у својим собама - објаснио је он.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (2)

ХРВАТСКА - АЛБАНИЈА: Антисрпски скандали, па шок!