ОД ЗВЕРИ НЕМА НИ ТРАГА, НИ СНИМКА: Наставља се потрага за црним пантером код Апатина

Ј. Л.

15. 11. 2022. у 07:52

ПОТРАГА за пантером у околини Апатина ових дана није уродила плодом, али ће она бити настављена и наредних дана.

ОД ЗВЕРИ НЕМА НИ ТРАГА, НИ СНИМКА: Наставља се потрага за црним пантером код Апатина

Фото Ј. Л.

Екипе су у приправности и чекају дојаву да је зверка поново негде виђена.

- Чим се то деси спремни смо одмах да изађемо на терен. Тражили смо га дроновима, камерама високе резолуције и термовизијским дроновима, али га нигде нисмо приметили.

Нових пријава јуче нисмо имали - каже Немања Ивановић, начелник Покрајинске инспекције за заштиту животне средине.

- Уколико га уочимо, одмах ће нам се прикључити стручњаци Зоо-врта на Палићу како би га, колико год то буде могуће, збринули на адекватан начин.

Звер налик на пантера последњи пут је снимљена у непосредној близини Бање Јунаковић код Апатина, те је тај снимак, направљен са удаљености од око 140 метара, једини опипљив доказ. Засада постоје само два сведока која тврде да су је својим очима видела - пољопривредник из Сонте Петар Сладић и једна особа из Дероња, која је боравила у Пригревичкој шуми.

- Питају ме када сам видео огромну мачку зашто је нисам снимио. Па ја сам кренуо да сејем јечам, а не да сликам пантера - рекао је Сладић и објаснио како је тај призор изгледао.

- Шетао је мирно насред њиве. Стао, погледао у нас и отишао у правцу Свилојева. Знам шта сам видео, то није била обична мачка.

Мештани Апатина, Сонте, Пригревице и околних места више не знају у шта да верују. Реално, није им свеједно јер знају да постоји могућност да им се звер прикраде. Нарочито их је страх за децу. Међутим, у јавност су дошле најразличитије информације, од којих су многе лажне, те људима није јасно да ли је у питању нечија неслана шала и фотомонтажа или су заиста у опасности.

- Сада нам је мало лакше јер није примећена у околини, али то не значи да се неће појавити. То је ипак звер, која год да је. Сви смо на опрезу, чувамо децу, и животиње у шталама - кратко ће Звонко М.

Упозорење грађанима које су издали Општина Апатин и предузеће "Војводина шуме" и даље је на снази.

БОНУС - НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

"СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР" Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија жели мир и нада се миру и да би Србија волела да рат у Украјини стане истог секунда.

21. 03. 2023. у 14:40 >> 14:30

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је Аљбину Куртију да за његову мржњу према Александру Вучићу нема ни лека ни доктора.

21. 03. 2023. у 19:57 >> 20:31

Коментари (3)

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру