СНЕГ СТИЖЕ СУТРА У ОВЕ ДЕЛОВЕ ЗЕМЉЕ: Метеоролог објавио нову прогнозу - Пред нама су кошава и турбулентно време

Novosti online

26. 11. 2022. у 15:55

МЕТЕОРОЛОГ Ђорђе Ђурић предвиђа да ће крај новембра и почетак децембра бити обележени касно јесењим временом.

СНЕГ СТИЖЕ СУТРА У ОВЕ ДЕЛОВЕ ЗЕМЉЕ: Метеоролог објавио нову прогнозу - Пред нама су кошава и турбулентно време

Фото: Танјуг

Како прогнозира, Србија ће у наредном периоду бити под утицајем антициклона и виоског ваздушног притиска. Активност циклона очекује се над Медитераном и то углавном над јужним и централним делом.

– У суботу у току вечери и ноћи на западу слаба киша, на планинама снег. У недељу у Србији облачно са кишом, у брдско-планинским пределима са снегом, док ће услова за суснежицу и влажан снег бити у нижим пределима на југу и на југозападу Србије. У брдско-планинским пределима очекује се формирање или повећање снежног покривача, а мањи снежни покривач могао би да се формира и у нижим пределима на југу и југозападу Србије. Максимална температура биће од 3 степена на југу до 9 степени на северу Србије, у Београду до 8. Слаба киша очекује се и у Београду. На североистоку Србије и на северу Војводине, а нарочито у Банату биће суво – прогноза је Ђурића.

Временска прогноза за наредну недељу

У понедељак би требало да буде облачно, тмурно и прохладно, док се слабе падавине очекују на југу и на истоку Србије. Максимална температура биће од 5 до 9 степени, а у Београду до 7. У уторак се очекује суво, али без битније промене температуре.

– У среду и четвртак Србија ће се налазити између веома снажног антициклона са истока Европе и Русије и циклона са југа Медитерана, а који ће се својим центром налазити изнад југа Италије, а потом премешати мало северније преко Апенинског полуострва. Услед овакве синоптичке ситуације, над Србијом се очекује веома изражен градијент ваздушног притиска, па ће дувати умерен до јак источни и југоисточни ветар, док ће кошава у Поморављу, у Подунављу и у Браничевском округу имати олујне ударе преко 70 км/х, а на југу Баната и преко 100 км/х. У целој Србији биће облачно, повремено са кишом, у брдско-планинским пределима са снегом, уз повећање снежног покривача. Минимална јутарња температура биће од 3 до 7 степени, а максимална дневна од 5 до 9 степени, у Београду од 6 до 8 степени.

У петак се очекује слабљење ветра и биће суво, тако да се током првих дана децембра уз утицај антицклона и високог ваздушног притиска очекује стабилно, суво, углавном и тмурно време, понегде и уз дуже задржавање магле из јутарњих часова. Минимална јутарња температура биће нешто нижа, али и даље без мразова, док ће максимална дневна бити без већих промена и кретаће се углавном од 5 до 9 степени.

– С обзиром на то да је просек максималне температуре за крај новембра од 6 до 10 степени, температуре ће у наредном периоду бити углавном око просечних вредности за ово доба године.

Дакле, крај новембра и почетак децембра обележиће време које у складу са календаром, углавном касно јесење и још увек без правог зимског сценарија, иако ће снега бити у брдско-планиснким пределима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОСАМНАЕСТОГОДИШЊА девојка М. Д. из села Маргита, код Вршца, коју су 2. и 3. фебруара силовали М. Ј. (42) и његов син Н. Ј. (22) из истом места, наводно је била актер уговореног брака.

07. 02. 2023. у 22:02

Коментари (1)

НОВИ ЗЕМЉОТРЕС У СРБИЈИ: Епицентар у Доњем Милановцу