"ПОСЛЕДЊА ОДБРАНА МИЛОВЕ АНТИСРПСКЕ И КРИМИНАЛНЕ ПОЛИТИКЕ": Алексић о перформансу на Цетињу и "правој" црногорској историји

В. КАДИЋ

05. 10. 2022. у 08:30

НА друштвеној мрежи "Тик-Ток" ових дана "врти" се снимак жене испред Цетињског манастира која је, док су страни туристи обилазили Цетиње и дошли до светиње, преузела реч од водича и објашњавала странцима "праву" црногорску историју.

ПОСЛЕДЊА ОДБРАНА МИЛОВЕ АНТИСРПСКЕ И КРИМИНАЛНЕ ПОЛИТИКЕ: Алексић о перформансу на Цетињу и правој црногорској историји

Црногорске заставе на Цетињском манастиру, Фото В. Кадић

- Унук краља Николе био је српски краљ, који је напао Црну Гору и Црногорце и уништио све што је имало предзнак црногорског. На Википедији можете видети да се свака наша династија назива српском, што није тачно - објашњавала је непозната особа затеченим туристима.

У наставку "беседе" она странце упозорава да се Црна Гора налази у хибридном рату, али да ће "наша истина наћи пут и биће видљива целом свету". У свом перфомансу ова жена је показала на црногорске заставе окачене на ограду манастира, тврдећи да је "једна монахиња изашла да поцепа заставу".

- Зато што смо ми под нападом и окупацијом Цркве Србије. Невероватно, али истинито. Сви наши манастири, цркве и гробља, које су градили наши дедови, сада припадају Србији. То није нормално. Ја не знам одакле ви долазите, али у вашој држави морате поштовати заставу и химну - закључила је она.

Већ дуже време испред Цетињског манастира дешавају се сличне ситуације. Појединци чувају заставе окачене на ограду светиње, пресрећу туристичке групе и преносе "своја историјска сазнања". И то све, како сазнајемо, за дневницу од 20 евра.

"ВОДИЧ" Испред светиње, Фото Tik-Tok/ivanapajovic1

- Ово је последња одбрана антисрпске, русофопске и криминалне политике Мила Ђукановића. Када му је угрожена позиција, он увек продубљује поделе у народу. На Цетињу се певају усташке песме, слуша Томпсон, каменују деца из Никшића, а све то ради група коју контролишу Мило Ђукановић, Веселин Вељовић и Зоран Лазовић. Појединци, попут ове жене која није водич, већ заскачу туристе и шире лажи, по цео дан стоје испред манастира и за дневнице вређају вернике, монахе, свештенике - Она није водич већ заскаче туристе и шири лажи... - каже за "Новости" Будимир Алексић, посланик ДФ.

Наш саговорник наводи и да је Цетиње још 1945. одабрано као пункт Удбе, када су у том граду стрељани председник општине и сва цетињска интелектуална елита, укључујући и професоре гимназије и друге угледне грађане који су били носиоци цетињског отменог и престоничког духа.

ЦЕТИЊЕ КАО СУПРОТНОСТ ЛИТИЈАМА

КАДА је са одбраном светиња почео да пада режим Мила Ђукановића, а 90 одсто православаца показало своју вољу и одлучност да остане у свом идентитету, Цетиње се одабира као супротност томе. Једино тамо није било литија, а имали смо их у Улцињу или Рожајама. То је континуитет једне политике удбашко-комунистичко-сепаратистичко-усташке, која Цетиње држи силом Удбе, криминала и ДПС - тврди Алексић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије Село гори прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије "Село гори" прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ГЛУМИЦУ Тијану Вучетић најшира публика упознала је као симпатичну и несналажљиву Петројку у серији "Село гори, а баба се чешља", али она се у последње време ретко појављује у јавности.

27. 11. 2022. у 07:42

Коментари (0)

ПАО СА КРУЗЕРА Борио се 15 сати за живот: Ништа слично нисам видео у својој каријери