ОВО СУ ПИТАЊА ЗА ПОПИС СТАНОВНИШТВА 2022. ГОДИНЕ: Ево да ли је неопходно да дајете личну карту на увид

Новости онлине

26. 09. 2022. у 14:29

ВЕЛИКИ број Срба занима која ће бити питања за попис становништва 2022. године који почиње 1. октобра.

ОВО СУ ПИТАЊА ЗА ПОПИС СТАНОВНИШТВА 2022. ГОДИНЕ: Ево да ли је неопходно да дајете личну карту на увид

Фото: Н. Скендерија

Попис становништва биће спроведен од 1. до 31. октобра ове године, метод спровођења пописа ће и даље бити традиционалан, од врата до врата, где ће пописивачи прво од грађана прикупити податке, а затим их унети електронски. Многе Србе занима која ће бити питања за попис становништва 2022. године.

Међу питањима за попис становништва 2022. године биће основни подаци о лицима: име, презиме, пол, старост, место становања, подаци о миграторним, етнокултуралним, образовним и економским карактеристикама, брачном статусу и фертилитету, начину путовања на посао / у школу и функционалној и социјалној интегрисаности.

Биће потребно да одговори на питања везана за домаћинство, укупан број чланова домаћинства, сроднички и породични састав, основ по коме домаћинство користи стан у којем се пописује и да ли се чланови домаћинства баве сопственом пољопривредном производњом.

За људе који живе у становима: адреса, врста стамбеног простора, коришћење стана, облик својине, површина стана, број соба, опремљеност инсталацијама и помоћним просторијама, врста енергента који се користи за грејање, спрат на којем се стан налази, као и подаци о основним карактеристикама зграде у којој се стан налази.

Шта ако пописивач никог не затекне кући

Многи не знају али, уколико пописивач никога не затекне код куће, доћи ће поново у неком другом термину, а ако и тада код куће нема никога, оставиће писано обавештење о свом доласку и информацију да грађани позивом на бесплатан број инфо-центара могу уз помоћ оператера да ступе у контакт са пописивачем и договоре термин пописивања.

У оквиру питања за попис становништва 2022. године нисте у обавези да пописивачу дајете на увид лична документа, зато што се подаци у попису прикупљају на основу изјаве, али како би процес пописивања био бржи, можете да припремите неки од документа са ЈМБГ-ом (уколико овај податак не знате напамет), како бисте ЈМБГ издиктирали пописивачу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

РАТ У УКРАЈИНИ: Жестоке борбе у Первомајском; Руси заробили специјалце-падобранце ВСУ