НЕСТАЛА БЕЗ ТРАГА ПРЕ СЕДАМ ГОДИНА: Љиљана са оцем прославила рођендан, после два дана - никад је више није видео!

Novosti online

03. 08. 2022. у 00:33

ЉИЉАНИ Филиповић из села Грљан код Зајечара сваки траг се изгубио пре седам година, два дана након прославе 34. рођендана, а њен отац Мирослав каже да за све ово време није добио ни најмањи траг где се његова ћерка налази.

НЕСТАЛА БЕЗ ТРАГА ПРЕ СЕДАМ ГОДИНА: Љиљана са оцем прославила рођендан, после два дана - никад је више није видео!

Фото: Нестали Србија

Мирослав Филиповић каже да је с ћерком јединицом прославио њен рођендан 25. октобра 2015. године.

- Испекао сам прасе, направио ручак, частио сам је, дао јој неки новац, баш смо се лепо дружили. Она ми је тада рекла "Тата, два дана ћу бити одсутна". Додала је да је у трећем месецу трудноће, иако ми пре тога није говорила да има момка, али сам се свакако обрадовао унучету. Нисам се изненадио кад је два дана касније кренула пут Ниша - почиње причу Мирослав Филиповић. - Већ 29. октобра од ње ми је стигла порука - Стигла сам, све је како треба, бићеш награђен и изненађен због овога. Није навела ни где је стигла, ни код кога, ништа. Ни писма ни поруке после тог дана, никада је више нисам чуо.

Верујући да се ћерка удала, Мирослав није инсистирао на контакту, али је у мају 2016. године ипак зајечарској полицији пријавио нестанак.

- Било ми је чудно што се никако не јавља. Она је и раније одлазила на два-три дана, али увек се враћала. Мислио сам да не долази због трудноће, јавиће се кад се породи, али то се није дешавало - наводи. - После нестанка приметио сам да је однела са собом злато вредно 3.500 евра и кључ од куће коју сам јој поклонио.


Пријавила силовање, па одустала од гоњења

Пре мистериозног нестанка, како тврди Мирослав Филиповић, његова ћерка му је испричала да ју је силовао један мештанин из села.

- Отишли смо то да пријавимо полицији, била је сва испребијана, одвео сам је и код лекара, али је одједном одустала од гоњења тог мештанина. Рекла ми је да он има двоје деце и да због његове ћерке не жели да настави с поступком - каже отац.

Отац наводи да је Љиљанина мајка раније умрла од рака, а да је ћерка наставила да прима њену пензију, пошто је и сама оболела.

Фото: Нестали Србија

- Петнаест година се лечила од анорексије и булимије, водио сам је код лекара, пакао смо прошли с комисијама и добила је мајчину пензију. Покушавао сам да проверим у банци да ли она подиже новац с тог рачуна, али ми је речено да не смеју то да ми кажу и да ће остати без посла ако то ураде без налога полиције. Отишао сам и у полицију, али истину никад сазнао нисам. Из Пензионог фонда су ми рекли да пензију шаљу на тај рачун све време - каже Мирослав:

- Међутим, сазнао сам да је она имала два мобилна телефона која је купила код једног оператера и да је сва дуговања која је имала тамо измирила, то јест, сваког месеца су плаћани рачуни. Е сад, да ли лично она плаћа или неко други, не знам, кажу ми да не смеју да ми то кажу - објашњава очајни отац.

Бар да се јави да знам да је жива

Мирослав Филиповић после ћеркиног нестанка успео је да набави кључ и уђе у кућу коју јој је поклонио у истом селу.

- У кући ништа није било сумњиво, звао сам ЕПС да искључе струју, плашио сам се да се не запали, а како је у центру села, да не направимо већу штету - прича отац.

За ових седам година Мирослав није добио ни најмању дојаву где би Љиљана могла бити.

- Нико ми се никад није јавио, њене бројеве телефона немам. Волео бих да сазнам шта се десило с мојом ћерком, она ове године пуни 41, да ми се бар јави да знам да је жива - каже Филиповић.

(КУрир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

У БЕСЕДИ за славском трпезом у манастиру Хиландар на Светој Гори, игуман Методије позвао је данас окупљене вернике и сав верни народ да се помоле за судбину Косова и Метохије, као и за оне који ће одлучивати о судбини јужне српске покрајине.

27. 01. 2023. у 15:36

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ЈЕЗИВО ОСТРВО ЗМИЈА: Држава забранила приступ због отровница - измасакрирале породицу светионичара

ОСТРВО змија, који се налази само 30 километара од обале бразилског града Сао Паола, заиста оправдава своје име. Мада сателитски снимци показују обиље вегетације, стеновите обале и кристално чисто море, ово острво је легло змија.

27. 01. 2023. у 21:00

Коментари (2)

КОЛИКО ЈЕ ЈАКА? Ево како да измерите проценат алкохола у домаћој ракији