ШТА СЕ ДЕШАВА НА БЕЛОМ ДВОРУ? Принц Филип – моја мајка је царска принцеза, не знам зашто није добродошла у дом Карађорђевића

Д. МАТОВИЋ

13. 07. 2022. у 11:00

МОЈА мајка је бразилска царска принцеза са изузетно дубоким и разгранатим продичним везама у романским краљевским кућама.

ШТА СЕ ДЕШАВА НА БЕЛОМ ДВОРУ? Принц Филип – моја мајка је царска принцеза, не знам зашто није добродошла у дом Карађорђевића

Фото И. Маринковић

 У реду је за наследство бразилског царског трона, тринаеста у грани Петрополис. То што није примљена у краљевски двор у Београду, и поред тога што је моја и мајка моје браће Петра и Александра, превазилази породичан однос. Тај гест представља друштвени однос према тако значајној особи. Веома сам изненађен!

Ово за "Новости" каже принц Филип Карађорђевић поводом буре коју је изазвао интервју принцезе Марије да Глорије од Орлеана и Брагансе, прве супруге престолонаследника Александра Карађорђевића, у коме она, између осталог, открива да током недавне посете Београду није могла да борави у краљевском двору на Дедињу.

- Дошла сам првим летом чим сам чула да је мој син Филип у болници. Хвала Богу, ништа није било озбиљно, сад је све у реду. Бившем мужу, принцу Александру сам рекла да бих волела да одем у двор, али ме није позвао. Позив нису добили ни Филип и Даница. Покушај да будемо као породица, да мали Стефан буде са дедом, који га практично и не зна, није успео. Све ме то много повређује. Породица је најважнија ствар - изјавила је принцеза Марија. - Одлазим кући помало тужна, јер нисам добила ову малу битку. Ипак, драго ми је да су Филип и Даница срећни.

БАКА ОБОЖАВА УНУКА

- МОЈА мајка обожава унука Стефана, који често борави код ње у Севиљи - каже принц Филип. - И у Београду се дружила са њим, водила га у вртић. Срећан сам што имају леп и присан однос. Мама воли Београд, у недељу смо били на литургији у Храму Светог Саве, где нас је примио патријарх Порфирије. Он и моја мајка су срдачно разговарали.

Принц Александар овог пута није желео да говори о породичним проблемима, а раније је у интервјуу "Новостима" рекао да је њему и бившој супрузи било важно да њихови синови што мање осете развод.

- Дечаци су празнике проводили са мајком. Принцеза Марија да Глорија је повремено боравила у нашем дому у Лондону. Две године смо били њени гости у Севиљи, а она и њен супруг су били наши у краљевском двору - казао је тад најстарији Карађорђевић.

Фото И. Маринковић

 

Шта се отада променило, принц Филип објашњава:

- Моја мајка је раније одседала у хотелу, понекад у краљевском двору, па јој је деловало нормално да поново тамо борави. Са оцем су односи срдачни, али бих волео да га чешће виђам, да више времена проводи са мојим сином Стефаном, да се упознају. Он је једини Карађорђевић који је доживео да добије унука и да с њим живи у Србији. Имам сјајан однос са браћом, сестрама, мајком и очухом, као и са свим рођацима из династије Карађорђевић.

Као и његовој мајци, и Филипу је важно јединство породице:

Фото: Мирко Табашевић

- Сви желимо да се слажемо са оцем, да будемо сложна породица. Моја дужност као принца наследника је да ујединим целу породицу и на томе свакодневно радим. Односи у нашој породици могу да се поправе. Мом оцу су моја врата увек отворена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (13)

НИКОЛИЋ О НАДИМКУ ЖИКА СЕЉАК: Хтели су да ме понизе - викну из бесног аута: Где си сељак! Подметање, то ме је мотивисало