ПОРУКА ТУГЕ ОЦА МАТЕЈА ПЕРИША: Живим за данас. Да се данас догоди, да дођем до њега, да га видим, одвезем кући

Novosti online

26. 01. 2022. у 01:01

ВИШЕ од три недеље траје потрага за несталим Сплићанином Матејем Перишем који је у ноћи 30. на 31. децембар нестао у Београду без трага.

ПОРУКА ТУГЕ ОЦА МАТЕЈА ПЕРИША: Живим за данас. Да се данас догоди, да дођем до њега, да га видим, одвезем кући

Фото: ATA images

За сваког родитеља нема битније и важније ствари него да сазна истину, каква год она била, а Матејев отац, упркос свему, и даље не губи наду.

- Ја се надам да ћемо ми Матеја пронаћи. Молим Бога да буде жив. Спреман сам на сваку истину. И то је тако. Верујте ми, ја живим за данас. Не живим ни за сутра нити живим за јуче. Молим Бога за сутра, а живим за данас. Да се данас догоди, да данас дођем до њега, да га данас видим. Кад сам рекао да сам спреман, онда мислим да сам верник и оно што је Бог одлучио нека тако буде. Тешко ми је и тешко могу то да прихватим, лош завршетак, али у том смислу сам спреман. Молим Бога и надам се да ћу Матеја одвести кући да седи поред мене у ауту - рекао је Ненад Периш у разговору за Прву српску телевизију.

Кључна питања истраге о Матејевом нестанку

Матејев отац причао је и о кључним питањима у истрази на која још увек нема одговора.

- Разлог изласка из локала, по мени је битно питање. Јер оно би требало да да одговор на питање где је Матеј ишао. И на крају, ако Бог да, где је Матеј и стигао. То мислим да је кључно питање које након оног снимка са таксијем је јасно да је он желео негде да оде, у то сам уверен. Наравно да и полиција и сви њени припадници раде на расветљавању не само тог момента, него и свих осталих момената. Они ништа не искључују - рекао је Ненад Периш.

Матејев отац претпоставља шта је могао бити разлог Матејевог изласка из клуба Готик те кобне вечери.

- Одлазак у апартман, то ми је пало на памет. Новац који је био у апартману, можда му је требао новац. Да се нађе са неким, не знам с ким, није ни са ким разговарао на телефон. Да ли је био у некој комуникацији у локалу, не знам, желео је да се са неким нађе. Не знам, стварно не знам. И то је она енигма која ме мучи. Кажем, мислим да је негде желео доћи, стићи. То ми та ситуација са таксијем показује. Штета што није био слободан за вожњу. Не знам, не знам... - испричао је Матејев отац.

Матеј није намерно скочио у воду

- Он сигурно није скочио у воду. Као родитељ мислим да апсолутно није скочио у воду. Да ли се могао оклизнути, да ли је могао, ако је прескочио ону ограду, доскок би био на једној косини за коју мислим да је можда и под 60 степени коса да ли је могао ту склизнути, ударити се... Да ли је то све истина ја то не могу тврдити. Али да је намерно скочио у воду у то апсолутно не верујем. Јер да је због некаквих разлога желео скочити у воду то је могао направити и испред самог локала из којег је изашао. Тако да мени то апсолутно није ни на крај памети и допустите ми да као родитељ кажем да у то не верујем - рекао је Периш и додао:

Фото: Принтскрин Јутјуб

- Матеј је момак према којем ја као отац, желећи му најбоље, нисам имао никакву примедбу или да му кажем немој тако него овако. Увек тата жели боље, ја гледам свет на други начин него он. Он је био момак који је завршио факултет, отишао из Сплита у Загреб, сам решио становање, дошао до краја наравно уз нашу подршку и жељу. Није му било тешко да ради цело лето од петог месеца до десетог. Имао је девојку своју. Не знам шта бих вам рекао. Момак који је потпуно нормалан. Ја као отац могу рећи да је пристојан. Тешко ми је о томе говорити - испричао је Ненад Периш о свом сину.

Осврнуо се и на бројне спекулације о овом случају.

- Ја имам свој проблем. Тако да ме ништа не може толико додатно узнемирити. Има и тако неких полуинформација које збуњују, да кажем тако благо, које можда додатно праве некакве боли некоме ко то чита, мојој породици и пријатељима. Само ћу рећи да не дао Бог никоме да буде у оваквој позицији у којој сам ја и да искуси како то изгледа - рекао је Ненад Периш.

Матејев отац одбацује приче о дроги.

Истина ће ме довести до мога Матеја

- Ја апсолутно познајем моје дете и ја му верујем. Ја му апсолутно верујем и сходно томе није ме упште брига шта пишу. Истина ће доћи и једино ће ме истина довести до мога Матеја. Никоме не замерам ништа. Немамо информацију ону коју сви чекамо, а то је где је Матеј. Истина је такође да немамо ни оних додатних чињеница које би нас могле довести до коначне ситуације и коначног одговора. И то је оно што ствара неизвесност на коју немам одговора - рекао је Периш и додао:

- Ништа му не бих рекао. Само бих га загрлио и то би било то. Ништа не треба да ми каже, само да дође - рекао је кроз сузе Ненад Периш.

БОНУС ВИДЕО - Реконструкција кретања Матеје Периша у ноћи нестанка

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ПРИКУПЉЕН НОВАЦ ЗА ВУКАНА! Породица објавила лепе вести - Хвала вам за све!