ПОЗНАТЕ ЛИЧНОСТИ У ХОЛУ ОШ "БОРА СТАНКОВИЋ": Осликани ликови славних ђака који су је завршили, ту је и Новак Ђоковић

Љ.Бегенишић

07. 12. 2021. у 10:56

ЛИКОВИ првог тенисера света Новака Ђоковића, златних ватерполиста Филипа Филиповића и Живка Гоцића, министра Бранка Ружића, глумица Аните Манчић, Бојане Маљевић и Милене Радуловић, драмске списатељице Биљане Србљановић и још 16 познатих личности из различитих области осликани су у централном холу београдске ОШ "Бора Станковић".

ПОЗНАТЕ ЛИЧНОСТИ У ХОЛУ ОШ БОРА СТАНКОВИЋ: Осликани ликови славних ђака који су је завршили, ту је и Новак Ђоковић

Фото: Схуттерстоцк

Сви они су бивши ђаци ове школе, а пројекат који подразумева осликавање ликова свих славних ђака у централном холу њихове некадашње школе носи назив "Корифеји нашег доба" и реализован је уз покровитељство Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Ова необична "изложба" биће отворена у петак, отвориће је директорка Рада Ракочевић и министар просвете и бивши ђак ове школе Бранко Ружић, а очекује се присуство скоро свих познатих ученика који су своју рану младост провели у "Бори".

У школи се надају и доласку Новака Ђоковића, а извесно је да ће се они који не буду могли да присуствују догађају обратити путем видео-бима.

- Радови се приводе крају, до петка ће све бити завршено - каже за "Новости" директорка Рада Ракочевић. - Размишљала сам како на најбољи начин да се одужимо и уважимо легенде које су дечје дане провеле код нас, а захваљујући којима је наша школа често помињана по свету. Многи су својим успесима прославили како нашу земљу, тако и школу. Захваљући њима ова установа више пута је помињана на највећим тениским такмичењима, као и на Олимпијади у Токију и претходној у Рију, јер су на тим великим такмичењима учествовали и медаље освајали ђаци наше школе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)