ВРАЋАЈУ СЕ ВРУЋИНЕ, ТЕМПЕРАТУРЕ И ДО 35 СТЕПЕНИ: Метеоролог открио какво нас време чека у првој половини септембра

Novosti online

18. 08. 2021. у 11:13

МЕТЕОРОЛОГ Недељко Тодоровић казао је да је захлађење које је захватило Србију краткотрајно те да неће трајати дуже од три дана.

ВРАЋАЈУ СЕ ВРУЋИНЕ, ТЕМПЕРАТУРЕ И ДО 35 СТЕПЕНИ: Метеоролог открио какво нас време чека у првој половини септембра

Фото: Принтсцреен/Пинк

- Већ у петак следи пораст температуре тако да ће већ наредне седмице бити релативно високе температуре за крај августа, максималне између 32 и 35 степени. То је пик наредног топлог таласа, који ће бити кратког даха јер после тога опет следи ново освежење са падом температуре и нешто већим изгледима за пљускове и грмљавине. То је негде од 25. августа - објашњава Тодоровић.

Каже да се данас до краја дана на југозападу, југу и југоистоку очекује ретка појава краткотрајне кише или пљускова са грмљавином и да не би требало да буде већа количина падавина.

- Сутра ће бити најсвежије јутро у Београду са 14 степени, али за викенд се очекује пораст јутарњих температура. Ново захлађење је наговештај сезонске промене, односно да је лето на измаку. Али, треба да рачунамо и на релативно топле дане и у првој половини септембра - рекао је метеоролог.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЛЕТЊИ ОДМОР ПУНИ БАТЕРИЈЕ ЗА ЦЕЛУ ГОДИНУ: Одаберите зато хотел смештен у лепо окружење, са добром плажом и садржајима за целу породицу