ЛЕПА ВЕСТ ЗА ЉУБИТЕЉЕ КАФЕ: Кофеин спречава дијабетес и гојазност
01. 04. 2023. у 15:00
ВИШИ ниво кофеина у крви смањује ризик од дијабетеса и гојазности показало је најновије истраживање које је обавио тим истраживача са Института Каролинска у Шведској.
Повезане вести
УЗ КАФУ МАЊИ РИЗИК РАЗВОЈА КАМЕНА У ЖУЧИ? Занимљиви резултати студије на мушкарцима
КАФА у дневној дози од две до три шољице може за четири одсто да смањи ризик од развоја камена у жучи мушкараца у односу на оне који је не пију редовно.
18. 03. 2024. у 09:30
Најновије из рубрике
ДА ЛИ ЈЕ ЈУТАРЊА РАКИЈИЦА ОТРОВ ИЛИ ЛЕК? Стручњак за токсикологију разбила митове (ВИДЕО)
ПРОФЕСОРКА на катедри за тосикологију Фармецеутског факултета у Београду др Александра Буха Ђођевић открива у подкасту "Др Новости" разлику између токсина и отрова.
29. 04. 2024. у 12:37
ТУЛИЈУМ ЛАСЕР ОДЛИЧАН ИЗБОР ЗА ЛЕЧЕЊЕ: Најчешћи узрок уринарних проблема је увећана простата
ФИЗИОЛОШКЕ промене се јављају са годинама и утичу на цео организам, па ни уринарни систем није изузетак.
29. 04. 2024. у 10:00
ВЕЖБАЊЕМ ПОБОЉШАЈТЕ ВАРЕЊЕ: Уз рекреацију заборавите на надутост, гасове, тежину у стомаку...
УКОЛИКО дане проводите углавном у седећем пложају, није неуобичајено да патите од тегоба са варењем, као што су надутост, појава гасова, затвор, осећај тежине у стомаку након оброка, враћање садржаја из желуца у једњак... Да бисте се решили свих ових непријатности битна је физичка активност.
29. 04. 2024. у 07:30
ДОБРА ЦРВЕНА ФЛОРА, ЗДРАВИЈЕ И СРЦЕ: Веза микробиома и кардиоваскуларних болести
МИКРОБИОМ црева може да има значајан утицај на здравље срца, рекао је др Cheng-Han Chen, интервентни кардиолог и медицински директор Structural Heart Program u MemorialCare Saddleback Medical Center у Лагуна Хилсу, Калифорнија.
28. 04. 2024. у 15:00
ВОДИТЕ РАЧУНА ШТА ЈЕДЕТЕ: Индустријска храна окудач за депресију?
КОНЗУМИРАЊЕ великих количина индустријски обрађене хране и пића, посебно ако су ове намирнице вештачки заслађене, може да буде повезано са развојем депресије, рекли су коаутори студије др Андрев Кан и Даниел Подолски, професори медицине на Медицинском факултету Харварда.
28. 04. 2024. у 10:00
DŠ
02.04.2023. 10:41
Već je 20 mg kofeina toksično, a šalica kave ima 70 mg. U početku ja kava pastelnozelena, a onda pocrni nakon termičke obrade. Samo bi malouman konzumirao pocrnjene pržene krumpiriće, ali "stručnjaci" tvrde da je kava ljekovita!?
Šakota
02.04.2023. 19:39
@DŠ - Pa ti objavi svoja istraživanja i radove na tu temu, kad si već tako kompetentan
DŠ
03.04.2023. 09:34
Doktor Borović: Prva stvar na koju treba skrenuti pažnju je boja zrna pržene kafe. Nepržena kafa je pastelnozelena, a nakon pečenja crna. Zamislite da krompiriće pečete dok ne pocrne, da li biste ih jeli? Isto se dešava i s kafom. Kad se prži na tolikoj temperaturi, dolazi do oštećenja strukture zrna, pocrni i stvara se kancerogeni akrilamid. Sudija Elihu Berle iz Kalifornije primorao prodavce je kafe da na kesice stave javno upozorenje o njenoj štetnosti!