ПРЕВИШЕ СОЛИ СКРАЋУЈЕ ЖИВОТ: Стављајте мање зачина у храну ако желите избегнете ризик од ране смрти

В. Н.

19. 07. 2022. у 19:50

ЉУДИ који додају више соли у храну током јела имају већи ризик од преране смрти, показало је ново велико истраживање.

ПРЕВИШЕ СОЛИ СКРАЋУЈЕ ЖИВОТ: Стављајте мање зачина у храну ако желите избегнете ризик од ране смрти

Фото Shutterstock

Истраживачи са Универзитета Тулане за јавно здравље и тропску медицину у Њу Орлеансу анализирали су податке од пола милиона одраслих који су део британске Биобанке.

Открили су да они који увек додају со у храну имају 28 одсто већи ризик од ране смрти у односу на оне који никада не додају више соли.

У доби од 50 година, мушкарци изгубе 1,5 година, а жене 2,28 година у поређењу с онима који никада или ретко додају додатне зачине.Студија, која је објављена у European Heart Journalu у понедељак, 11. јула, пратила је прехрамбене навике учесника у периоду од девет година почевши од 2012. до 2021. године.

БОНУС ВИДЕО - “5 МИНУТА СА” ПЧЕЛАРОМ: Све тајне племените вештине – ево како да препознате прави мед

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

А СРБИЈА?! Питали Русе За кога ћете да навијате на ЕУРО 2024? - овако су одговорили