"ЗАЛИЈТЕ" ПОСЛЕ ЈЕЛА: Чаша вина уз ручак, или вечеру, штити од дијабетеса

В. Н.

18. 03. 2022. у 09:50

НЕ би требало да осећате кривицу што пијете чашу вина сваке вечери, све док га пијете уз оброк, тврде научници. Наиме, истраживање је показало да уживање у чаши вина уз оброк може да смањи ризик од дијабетеса типа 2 за 14 одсто.

ЗАЛИЈТЕ ПОСЛЕ ЈЕЛА: Чаша вина уз ручак, или вечеру, штити од дијабетеса

Фото Shutterstock

Није исти случај кад су у питању пиво или друга алкохолна пића, према мишљењу научника.

Умерене количине вина уз оброке могу да спрече дијабетес типа 2, уколико немате друго здравствено стање на које би могло негативно да утиче умерено конзумирање алкохола а у договору са лекаром, рекао је водећи аутор др Хао Ма са Универзитета Тулејн у Њу Орлеансу.

Претходне студије су идентификовале једињење присутно у опни грожђа, познато као полифенол, као важно за снижавање нивоа шећера у крви.

БОНУС ВИДЕО - УБИЦА НЕГАТИВНЕ ЕНЕРГИЈЕ: Ћилибар има разна лековита својства, а овај је најквалитетнији...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

МАРИЋ, БИКОВИЋ, КОСТИЋ... Колико су високи наши глумци?