ЦРВЕНЕ ПАПРИКЕ ЛЕЧЕ АНЕМИЈУ: Доносимо неколико више него добрих разлога због којих ово поврће треба јести што чешће

В. Н.

19. 09. 2021. у 15:00

СЕЗОНА је црвених паприка које су незаобилазан састојак кад је реч о прављењу зимнице и наравно ајвара. Доносимо вам неколико више него добрих разлога због којих би требало да их једете што више док су свеже.

ЦРВЕНЕ ПАПРИКЕ ЛЕЧЕ АНЕМИЈУ: Доносимо неколико више него добрих разлога због којих ово поврће треба јести што чешће

Фото: Depositphotos

Црвене паприке садрже 300 одсто препорученог дневног уноса витамина Ц. Осим тога што је веома моћан антиоксидант, витамин Ц поспешује апсорпцију гвожђа у крви. Ако сте анемични, уз стандардну терапију обавезно повећајте унос црвених паприка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)