ОДРЖАВАЈТЕ ТРБУШЊАКЕ У ДОБРОЈ ФОРМИ: Кључно је да се и са захлађењем остане физички активан

В. Н.

17. 09. 2021. у 12:00

ТОКОМ лета многи изгубе по који килограм, јер се више крећу и хране се здравије. Да би се задржао тај тренд кључно је да се и са захлађењем остане физички активан, а да трпеза буде разноврсна.

ОДРЖАВАЈТЕ ТРБУШЊАКЕ У ДОБРОЈ ФОРМИ: Кључно је да се и са захлађењем остане физички активан

Фото: Depositphotos

Важан услов да вам редовна физичка активност не досади је да стално мењате начин рекреације и да га прилагођавате тренутном расположењу и стању организма. Комбиновање различитих техника и начина вежбања омогућава покретање свих мишића и прилагођавање тела новим покретима.

Од велике користи биће и ако повремено радите четири основне вежбе за добру форму - чучњеве, издржај, склекове и вежбе пропадања за трицепсе.

С обзиром на то да стомачни мишићи први попуштају када се не рекреирамо, предлажемо вежбе којима ефикасно можете да их затегнете.

Најлакша верзија трбушњака помаже да се мишићи трбушног зида постепено активирају и да ојачају, тако да омогућавају да се касније раде и захтевније вежбе.

Трбушњаци које може да уради свако изводе се тако што се легне на леђа и савију ноге, а прсти руку ослоне на потиљак. Спаја се леви лакат са десним коленом, а десни лакат са левим коленом. На овај начин урадите неколико понављања, а затим поновите још три серије. Трудите се да сваког дана повећавате број понављања, а када вам овакви трбушњаци постану лаки, почните са тежим варијацијама. 

Издржај

Ослоните се на лактове и на ножне прсте. Направите равну линију од свог тела, тако што ћете да затегнете стомак и задњицу. Гледајте у под и нека вам врат буде природни наставак линије целог тела. Бројте до 30, а затим се опустите. Поновите вежбу у још две серије.

Леђа и стомак

Ослоните се на шаке и на ножне прсте. Затегните стомак и задњицу, па подижите супротну ногу и руку док не дођу у исту висину. Поновите вежбу по 10 пута једном руком и ногом у три серије.

Опружање

Ослоните се на шаке и на ножне прсте. Затегните стомак и задњицу, па полако рукама "шетајте" ка напред, све док се скоро не спустите до подлоге, па се потом вратите назад. Поновите по пет пута у три серије.

Подизање колена

У стојећем положају савијте руке у лактовима, тако да су подлактице паралелне с подлогом. Наизменично подижите лево па десно колено, тежећи да њима додирнете руке. Радите у што бржем темпу подижући 15 пута ногу. Поновите још у две серије.

Скокови

У стојећем положају савијте руке у лактовима, тако да су подлактице паралелне са подлогом. Скочите савијајући колена док не додирну опружене дланове. Поновите скок 10 пута у три серије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)