ПРЕТЊЕ СА ЛАЖНИХ ПРОФИЛА: Још се не зна ко позивима на линч и нападима угрожава безбедност министара

В. КАДИЋ

19. 04. 2021. у 08:38

МИНИСТРИ у Влади Здравка Кривокапића већ дуже време трпе претње и притиске од стране непознатих особа "заштићених" преко лажних профила на друштвеним мрежама, али министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић још ћути о томе!

ПРЕТЊЕ СА ЛАЖНИХ ПРОФИЛА: Још се не зна ко позивима на линч и нападима угрожава безбедност министара

Фото АП

Потрага не даје резултате, иако јавност жељно очекује да се саопште имена ратоборних Црногораца који су "јуначки" ударили на министарке здравља, науке, културе, спорта и просвете - Јелену Боровинић Бојовић, Весну Братић и министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића.

Од почетка свог мандата министарка Братић налази се на удару такозваних комита, и ДПС опозиције. Добила је лично обезбеђење јер је Агенција за националну безбедност (АНБ) тако проценила.

- Чврсто сам решена да своју дужност обављам часно, да у свом мандату учиним све да испуним очекивања грађана који су гласали за промене и да на том путу не устукнем. Уверена сам да се ништа не би променило и да је процена АНБ била другачија, јер су моја жеља и тврда решеност да допринесем бољитку овог народа јаче од свих отровних стрела које према мени одапињу "господари страха и њихови верни апартчици", којих очито има и више него се показују - казала је, за "Новости", министарка Братић.

У виду јавних позива на линч, срамних карикатура, физичких напада на радном месту, претње и даље стижу! Тако је извесна Катарина Мрваљевић запретила чак и батинама Братићевој! Она је написала да ће "миловати" министарку да се осети "ДНК веро Монтенегро", а затим да изрецитује песму "шак нос патос"!

И против министарке здравља Јелене Боровинић Бојовић води се кампања. Она, такође, поручује да је претње нису уплашиле.

- Ако смо свакодневно сведоци и слушамо поруке које су формулисане "бранићемо државу свим средствима", "ако вам је нападнута кућа, не бираш средства да је браниш", "пустићемо звери из кавеза" ..., потпуно је јасно да се оваквим неконтролисаним, манипулативним изјавама утиче на јавност и потпирују претње које сам добила. Имајући у виду кампању која се против мене води од 4. децембра, ове претње су још и јасније - саопштила је министарка Боровинић Бојовић. - Мој одговор је нулта корупција, транспарентност и ангажованост у раду.

У међувремену, реаговао је потпредседник Владе Дритан Абазовић, који је истакао да ће њену безбедност у потпуности заштитити и да неће дозволити да неко у Црној Гори буде угрожен због посла који обавља.

МИНИСТАР ПРАВДЕ НИЈЕ СИГУРАН!

МИНИСТРУ правде, људских и мањинских права Владимиру Лепосавићу додатно је угрожена безбедност забраном паркирања његовог службеног возила у гаражи Владе! Почетком године из Сектора за обезбеђење личности и објеката обавестили су министра да због безбедносне процене није сигурно да се службено возило Министарства правде у вечерњим сатима паркира на паркингу ресорног министарства!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)