ГРАДОНАЧЕЛНИК "ЧИСТ" - ДУШКО КРИВ: Виши суд ослободио некада првог човека подгорице Славољуба Стијеповића за аферу "Коверта"

В. К. - С. Ђ.

03. 03. 2021. у 06:34

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЧИСТ - ДУШКО КРИВ: Виши суд ослободио некада првог човека подгорице Славољуба Стијеповића за аферу Коверта

Фото Д. Кнежевић

ВЕЋЕ подгоричког Вишег суда обуставило је кривични поступак против бившег градоначелника Подгорице и најближег сарадника Мила Ђукановића, председника Црне Горе, који је у афери "Коверта" оптужен за прање новца у саизвршилаштву!

Исто веће је потврдило оптужницу против Душка Кнежевића због стварања криминалне организације. Ово је саопштила одбрана Кнежевића, најављујући да ће на овакво решење поднети жалбу Апелационом суду Црне Горе.

Оптужница против Стијеповића подигнута је након што је Кнежевић у јануару 2019. објавио видео-снимак на којем Стијеповићу уочи избора 2016. предаје коверту, уз објашњење да је у њој 97.000 евра. У оптужници, међутим, пише да је Душко Кнежевић, након што су његови сарадници конвертовали 110.000 долара у евре, Стијеповићу предао 47.500 евра. У оптужници се наводи да је Кнежевић у другој половини 2010. године створио криминалну групу чији су чланови били задужени да подижу новац који је стечен из незаконитих послова више компанија, а потом га предају њему ради стављања у легалне токове.

- Очекујемо да ће Апелациони суд донети правилну и законску одлуку, али смо свесни да главни специјални тужилац Миливоје Катнић и председник Вишег суда у Подгорици Борис Савић лично и преко својих послушника наносе велику штету црногорском правосуђу у коме огромна већина судија и тужилаца часно, честито и професионално раде свој посао - речи су Кнежевићеве одбране.

ЧИСТКЕ У УПРАВИ ПОЛИЦИЈЕ

НА основу нове систематизације радних места коју је усвојила Влада, шеф Сектора за борбу против организованог криминала Зоран Лазовић, као и сви помоћници Управе полиције су смењени - Енис Баковић, Дејан Ђуровић, Веско Дамјановић, Драган Благојевић, Драго Спичановић и Зоран Томчић. Потредседник Владе Дритан Абазовић, саопшио је да су у току дубинске промене у безбедносном сектору и да је време да руководеће позиције у Управи полиције заузму неукаљани професионалци.

Оптужница је подигнута након што је Кнежевић у јануару 2019. године објавио видео-снимак на којем Стијеповићу уочи избора 2016. предаје коверту уз објашњење да је у њој 97.000 евра.

Председник Демократске народне партије Милан Кнежевић реаговао је поводом одлуке већа Вишег суда да обустави поступак против бившег градоначелника Подгорице, Стијеповића.

- Мислим да су се стекли услови за повратак Весне Меденице у црногорско судство. И то да угалопира на белом коњу у Врховни суд, а одмах за њом и Миго на магарцу. А нама гладнима правде нека баце по нарамак сена - поручио је Кнежевић.

Уследила је реакција и Небојше Медојевића, лидера Покрета за промене.

- Тужилаштво и судови су инфицирани корупцијом и криминалом. Само ванредно стање и акција "црногорски јатаган" и масовна хапшења мафије браће Ђукановић ће ослободити Црну Гору. Треба нам Влада патриота и храбрих људи. Или Црна Гора или мафија - пита Небојша Медојевић, један од лидера Демократског фронта. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)