ВРАТИЛИ СУ МИ ШТО ЈЕ МОЈЕ - СЛОБОДУ: Владо Георгиев након одлуке о укидању забране уласка у Црну Гору - "Радујем се што ћу видети мајку!"

В.В.

16. 01. 2021. у 20:09

ВРАТИЛИ СУ МИ ШТО ЈЕ МОЈЕ - СЛОБОДУ: Владо Георгиев након одлуке о укидању забране уласка у Црну Гору - Радујем се што ћу видети мајку!

Фото: ЕПА и "Новости"

НАКОН што је нови министар унутрашњих послова ЦГ Сергеј Секуловић донео решење којим је укинута забрана уласка у Црну Гору популарном Новљанину Влади Георгиеву он каже да се нада да ће што пре доћи у Херцег Нови.

- Осећам као да ми је неко вратио оно што је моје, што сам одувек имао, али ми је ето неко то привремено одузео и забранио. Причам о слободи. Радујем се што ћу брзо доћи у Нови, видети оца, мајку, пријатеље, Боку.

Ту радост деле и Владови пријатељи у Новом баш као што су делили огорчење када је у августу прошле године враћен са граничног прелаза Ситница за Босну и Херцеговину уз  образложење да му је забрањен улазак у Црну Гору  због, што је и тада и данас звучало невероватно "националне, односно унутрашње безбедности и јавног здравља". Безбедност је ваљда нарушио учешћем у литијама и када је пред манастиром Савина запевао "Тамо далеко".

- Тужно је да се радујемо укидању одлуке која је била ван памети, забране која се мени уопште десила. Али нека то буде преседан који се никада више не сме поновити. Људи су рођени слободни и имају слободу кретања загарантовану многим међународним конвенцијама и документима. Исто тако имају право на своје јавно мишљење. У мом случају претходна аутократска власт није имала капацитет да савлада моје неслагање и поруке у 140 карактера на Твитеру - каже Владо.

Леп је поступак нове Владе и то што је што је показала разумевање и реаговала на сулуде, фашистичке одлуке претходне анти-српске и диктаторске гарнитуре, додаје и понавља да су тиме грубо прекршена његова људска права одлуком која је била врло дискриминаторска и злоупотребом надлежних органа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)