ДРЖАЛИ СУ МЕ НА УЛИЦИ КАО ГЛИНЕНОГ ГОЛУБА: Откривено колико је плаћена ликвидација, Вукотић страхује за властити живот

Novosti online

26. 10. 2020. у 00:40

Ликвидација Јована Вукотића која је, наводно, покушана протекле среде требало је да буде плаћена пола милиона евра, тврде црногорски медији позивајући се на саговорнике из тамошње полиције.

ДРЖАЛИ СУ МЕ НА УЛИЦИ КАО ГЛИНЕНОГ ГОЛУБА: Откривено колико је плаћена ликвидација, Вукотић страхује за властити живот

Фото: Printscreen

За толико новца је, према истим информацијама, Петар Мујовић прихватио да ликвидира Вукотића, који је у медијима означен као вођа "шкаљарског клана". Међутим, полиција за сада није успела да докаже Мујовићеву намеру, па је против њега поднета кривична пријава за недозвољено ношење оружја.

Позивајући се на саговорнике блиске истрази, телевизија "Вијести" објавила је да је приликом Мујовићевог хапшења код њега пронађен криптовани телефон у којем су били и надимци особа које су, како се претпоставља, наручиле Вукотићеву ликвидацију. Петар Мујовић је иначе рођени је брат Радована Мујовића, који према оперативним подацима полиције важи са висококотираног члана кавачког криминалног клана

На саслушању у полицији Мујовић је, наводно, признао да је наоружан чекао прилику да убије вођу "шкаљараца", док је на саслушању у никшићком вишем државном тужилаштву одлучио да се брани ћутањем. Према незваничним информацијама, полиција је сазнала да је Мујовић осим Вукотића, пратио и њему блиске људе. Неколико дана пре него што је ухапшен код полицијске станице у Никшићу, Мујовић је истим аутомобилом од Котора до Чева пратио и Вукотићеве пријатеље који су возили његове аутомобиле.

Управо је Вукотићев близак пријатељ и један од припадника обезбеђења Драгољуб Ћетковић у среду приметио да их данима прати исто возило. Наводно је Мујовић управљао тим аутомобилом и био је у непосредној близини возила у којем је био Вукотић, када га је полиција ухапсила.

Поред Петра Мујовића, према незваничним информацијама, ухапшен је и његов брат Радован. Обојица су, наводно, чланови никшићког огранка "кавачког клана". Петар и Радован Мујовић привођени су због трговине наркотицима. Специјално државно тужилаштво терети Радована Мујовића да је са Будванином Василијем Рафаиловићем организовао криминалну групу чији чланови стоје иза покушаја убиства Марка Љубише Кана и Горана Словинића.

Мујовић и Рафаиловић, према полицијским информацијама, доводе се у везу са "кавачким кланом". Приликом хапшења, код Мујовића је пронађен пиштољ у којем је, како је за црногорске медије потврдила тамошња полиција, био метак у цеви. Мујовић је у среду возилом извесно време пратио Вукотића, да би га патрола полиције око 15 часова зауставила испред тунела Врмац.

Насупрот полицијским информацијама да су њихови припадници открили покушај Вукотићеве ликвидације и да су они разоружали Мујовића, људи блиски вођи "шкаљарског клана" негирали су за црногорске медије ове наводе, тврдећи да је нападача разоружао један од припадника озбезбеђења Которанина и то испред Одељења безбедности у овом граду.

У изјави коју је дао подгоричким "Вијестима", Вукотић је поводом догађаја који се одиграо у среду казао да је, откада се налази на слободи, два пута изашао из куће и да је оба пута полиција покушала да га приведе.

- Пре тога су ми претресали аутомобил, држали ме на улици као глиненог голуба. Од сада, ако ми се било шта деси, моја породица и пријатељи, сматраће полицију директно одговорном - рекао је Вукотић.

Судија за истрагу которског Основног суда Шпиро Павићевић одредио је притвор до 30 дана Никшићанину Петру Мујовићу. Мујовићу је тужилац на терет ставио кривично дело недозвољено држање оружја.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)