СТАБЛО НЕ ПАДА ОД ПРВОГ УДАРЦА СЕКИРЕ: Права Црна Гора упозорава на исхитрене потезе, позива на стрпљење

В. К.

01. 10. 2020. у 11:39

Из будванског одбора Праве Црне Горе рекли су да није било лако чекати тридесет година да се народ отараси назадне власти која је себе самопрокламовала у насилног присвајача целе државе.

СТАБЛО НЕ ПАДА ОД ПРВОГ УДАРЦА СЕКИРЕ: Права Црна Гора упозорава на исхитрене потезе, позива на стрпљење

Фото: Права Црна Гора

- Као што су сами грађани који нису имали партијску књижицу били заборављени на маргинама друштва тако је и политичка опозиција пролазила кроз незапамћене тортуре и понижавања. Стога је коначна победа против таквог система свима сада дала за право да виде себе као неког ко треба да гради нека боља нова времена. Али стабло не пада од првог ударца секире. Сада у почетку тог новог бољег времена треба да знамо да стрпљење постиже више од снаге. Поједине особе које су били лидери народа у тој борби свих ових година против ДПС терора и саме окусиле укус тог истог, сада исхитрено и непромишљено износе неке своје изјаве у јавности - упозорили су из будванског одбора Праве Црне Горе.

- Поједине речи које се чују звуче неозбиљно и лакомислено, чине појединца који их изговара неодговорним, а његове одлуке недоследним, на све оно што су предходних година говорили и радили. Сад у овим данима важно је заједништво, сви заједно смо учесници ове велике победе и стога сви сада сносимо заједно и одговорност за будући рад и резултате. Сада треба показати још једном своју величину занемарити своје личне и партијске интересе и у први план гурнути интересе народа који је био главна локомотива која нас је довела до нове станице слободе. А интерес грађана је што боља и продуктивнија власт која ће радити за све њих а не само за појединце и личне интересе. Ниче је рекао "Чекати, бити стрпљив то значи мислити".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)