ДЕТАЉИ СТРАВИЧНЕ НЕСРЕЋЕ У БУДВИ: Погинула службеница полиције након што је јахта српског држављанина ударила у барку

Б. Дабић

недеља, 12. 07. 2020. у 10:45

ДЕТАЉИ СТРАВИЧНЕ НЕСРЕЋЕ У БУДВИ: Погинула службеница полиције након што је јахта српског држављанина ударила у барку

Новости

У ПОМОРСКОЈ несрећи која се догодила у будванском акваторију погинула је Маја Шљиванчанин (31), а повређен је Владан Станишић који је био у барци са страдалом.

Шљиванчанин је преминула на лицу места. Била је службеница Управе полиције, запослена у Сектору криминалистичке полиције.

Несрећа се догодила између Шкољића и Могрен плаже на отвореном мору, када је у барку ударила јахта којом је управљао малолетник М.С. (17). Оба пловила су се кретала од острва Свети Никола ка Јазу.

Након судара, јахта дугачка 12 метара је преполовила барку од четри метра. Барка је потонула.

Јахта плови под америчком заставом, а према сазнањима Новости власник је држављанин Србије чији син је управљао пловилом.

За сада још није потврђено да ли је М.С. имао дозволу за водитеља чамца, којом брзином се кретао, што ће се утврдити током извиђаја.

Незванично сазнајемо, особе које су биле на јахти непосредно пре несреће, налазиле су се на крми, прамац пловила је био подигнут што је смањило видно поље седамнаестогодишњаку који је управљао јаким мотором.

Због сумње да је, управљајући јахтом, изазвао тешку несрећу на води, будванска полиција ухапсила је М.С. који се терети да је починио тешко кривично дело против безбедности саобраћаја у стицају с кривичним делом изазивање опште опасности.

Након што је јахта ударила у барку, Станишић је покушао да спаси Шљиванчанин, али на жалост она је на месту преминула.

Нико од осам особа које су биле на јахти није повређен. Они су након несреће приведени у просторије Центра безбедности Будва и од свих је узета изјава. Тужилац, који је руководио увиђајем, наложио је да се ухапси М.С. (2003), који је управљао јахтом.

ДАНАС ВАЂЕЊЕ ПОТОНУЛЕ БАРКЕ

 Начелник за надзор и контролу поморског саобраћаја у Управи поморске сигурности, Жарко Лукшић казао је да се несрећа догодила у суботу око 14 и 20 минута.

Према речима Лукшића близу места несреће на мору било је и неколико рибарских чамаца. Једним од тих чамаца превезено је тело страдале жене до марине у Будви.

- Данас је планирано вађење потонуле барке. Такође, урадићемо плеј бек, и на камерама видети како је дошло до ове поморске несреће - казао је Лукшић.

У Будви је осим надлежног тужиоца, полиције био и национални истражитељ за поморске несреће. Увиђај је у току.

Лукшић је апеловао да се поштују мере сигурности у поморском саобраћају, и најавио да ће бити појачан инспекцијски надзор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Deda

13.07.2020. 09:15

A kako je Srpski državljanin ušao u CG jada ja koji imam kuću u Krašićima ne mogu? Nije to Srpski državljanin nego Milogorac sa srpskim ( i crnogorskim ) pasošem a tata pun para od kriminala na obe strane.