УНИШТАВАЈУ ВИДЕО- НАДЗОР, КРАДУ ВОДУ, БАЦАЈУ СМЕЋЕ: Надлежни упозоравају на проблеме на Црногорском приморју

В.В.

09. 06. 2023. у 19:33

НЕОВЛАШЋЕНО преузимање воде са цевовода на Црногорском приморју на подручју Грбаваца, а у оквиру Друге зоне санитарне заштите изворишта “Боље Сестре”, као и отпад грађевинског и животињског порекла, велики су проблеми на које ових дана указују из Регионалног водоводa.

УНИШТАВАЈУ ВИДЕО- НАДЗОР, КРАДУ ВОДУ, БАЦАЈУ СМЕЋЕ: Надлежни упозоравају на проблеме на Црногорском приморју

ФОТО: Регионални водовод ЦГ

У саопштењу Регионалног водовода наведено је да неодговорни грађани на јужном краку, испод моста Спреник, на територији Општине Бар, прикључују црева и одводе воду ка објектима у близини, те се „на самом почетку туристичке сезоне суочавају са крађом воде“.

Осим тога „катанаци на поклопцима шахти, који су у власништву Регионалног водовода, су скинути и на том месту постављени други. На излазном цевоводу скинут је лук и жабљи поклопац, па је монтирана прирубница са одводом“.

Крађа воде је пријављена полицији, а пријава је прослеђена Основном тужилаштву у Бару. На мети вандала био је видео-надзор на објектима Регионалног водовода, а непознати починиоци поломили су камере, саопштава Служба за информисање Регионалног водовода Црногорско приморје.

Са исте адресе упозоравају на „стравичне слике на обалама и у кориту реке Мораче у Другој зони санитарне заштите изворишта “Боље Сестре”, на подручју Грбаваца. Река Морача носи мртве животиње док се на њеним обалама налазе бројне депоније отпада грађевинског и животињског поријекла“.

ФОТО: Регионални водовод ЦГ

 

Оцена је да је у „Црној Гори, еколошкој држави, нажалост, свест о очувању животне средине а посебно река и бројних изворишта  код појединаца на изузетно ниском нивоу. Друштво мора да уложи значајне напоре на сталном подизању еколошке свести али и да оштро санкционише свако нарушавање животне средине“.

ФОТО: Регионални водовод ЦГ

 

Из Служба за информисање Регионалног водовода Црногорско приморје саопштено је такође да ће наставити праксу да о свим угрожавањима Друге и Треће зоне санитарне заштите изворишта “Боље Сестре”, обавештавају надлежне органе и институције, а истовремено очекују одлучније обрачунавање са носиоцима оваквих појава, како се наведене сцене не би понављале.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ЈА САМ МОМЧЕ СА КОСОВА Милан Васић стигао на КиМ - поделио слике: Ово је моја душа (ФОТО)