ОПТИМИЗАМ БЕЗ ПОКРИЋА: Ђукановић најављује десант на Црну Гору, Милатовић каже да ће проћи као "бос по трњу"

В.К.

25. 03. 2023. у 14:22

ПРЕДСЕДНИЧКИ кандидат Демократске партије социјалиста, Мило Ђукановић саопштио је да ће победити у другом кругу избора 2. априла и да од црногорске дијаспоре и мањина очекује подршку најмање 40.000 нових гласова!

ОПТИМИЗАМ БЕЗ ПОКРИЋА: Ђукановић најављује десант на Црну Гору, Милатовић каже да ће проћи као бос по трњу

Велиса Кадић

- Имам велики резервоар подршке. Сигурно не испод 40.000 гласова. Причамо о људима који су у бирачком списку. Одлучним отпором опозиције спречено је уклањање дијаспоре из бирачког списка. Циљ је победа и ја је очекујем - казао је јуче Ђукановић.

Међутим, његов противкандидат из Покрета "Европа сад" Јаков Милатовић, оценио је да ће се Ђукановић у другом кругу провести као "бос по трњу".

- Мило ће добити мање од 100.000 гласова, а ово што Ђукановић прича су неутемељени наводи и оптимизам без покрића - казао је Милатовић.

ПУНА ПОДРШКА ФРОНТА

ЦЕЛА инфраструктура ДФ-а стављена је на располагање кандидатури Милатовића у другом кругу председничких избора. Како је саопштено у Покрету "Европа сад", у разговору са председничким кандидатом ДФ Андријом Мандићем, као и са једним од лидера тог политичког савеза Миланом Кнежевићем, договорено је да се у пуном капацитету на страну кандидата ПЕС укључи Фронт.

Због најаве да ће наредних дана у Црну Гору стићи значајан број гласача из дијаспоре, посланик и потпредседник Демократске Црне Горе Албин Ћеман, позвао је своје сународнике Албанце, као и Бошњаке и Муслимане да дају глас Јакову Милатовићу. Подсетио је да их је више пошло у "бели свет" за време мандата Ђукановића, него за све године пре тога.

- Ретки сте пошли што вам је било боље у Црној Гори. Док сте ви одлазили из своје родне груде, само је он остајао и богатио се. Док су се вама огњишта у Црној Гори гасила, само се његова фамилија ширила и куповала банке, јахте, станове, ветрењаче и хидроелектране. Зато вас позивам да 2. априла гласате за себе и своје најмилије, за Јакова Милатовића - пручио је црногорској дијаспори Ћеман.

Председник Удружења Црногораца Косова Слободан М. Вујичић позвао је Косоваре да не долазе 2. априла у Црну Гору.

- Примера ради, само у општинама Пећ и Исток је око 10.000 оних који гласају и на Косову и у Црној Гори! Апелујем на њих да не подлежу притисцима и да не долазе на изборе за председника Црне Горе јер тако ризикују да као дупли гласачи буду кривично гоњени и изгубе држављанство Црне Горе - рекао је Вујичић.

Лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић убеђен је да дијаспора неће моћи да преокрене резултате избора у корист Ђукановића.

- Црна Гора се променила, промениће се и дијаспора. Ђукановић је ту. Ми смо ту. Бог не даје освету, али је дао победу. Ово је наша земља и овде се ми питамо - поручио је Даниловић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!