ПОЛИЦИЈА ДОШЛА ОДМАХ НАКОН ПОЗИВА: Начелник Одељења безбедности о масакру на Цетињу

М. С.

13. 08. 2022. у 20:15

ШЕФ Одељења безбедности Цетиње Далибор Шубан, говорећи о трагедији на Цетињу, казао је да је полиција јуче одмах дошла на лице места и предузела све радње да га обезбеди.

ПОЛИЦИЈА ДОШЛА ОДМАХ НАКОН ПОЗИВА: Начелник Одељења безбедности о масакру на Цетињу

Фото: С. Ђокић

- Ако је догађај пријављен у 15 и 30 часова, а службеници у 15.33 били на лицу места, успјели да обезбеде у кратко вријеме лице места, да заштите грађане од могућих последица деловања извршиоца кривичног дела, тешко је изнети став да полиција није реаговала на време, казао је Шабан уза ТВ "Вијести".

Шабан је казао да је време од момента када Вук Бориловић почео са убиствима "отприлике око 15.23", али да то треба да се утврди и "где је он према садашњим подацима прво на монструозан начин лишио живота двоје малолетне деце, а након тога упућује хице у мајку која је подлегла касније повредама".

- Ради доласка специјализоване јединице која је обучена за решавање најтежих безбедносних ситуација и да заштити грађане који су се након пуцњаве налазили у близини лица мест - казао је он.

Како је објаснио Шабан, отежавајућа је сама карактеристика терена, те да у том насељу постоји много кућа које су на малој удаљености и да је извршилац користио полуаутоматску ловачку пушку која је по карактеристикама управо за те услове опасна.

- На лице места је одмах приступио редован састав ОБ са интервентним саставом из других градова. Успели смо да све превентивне активности усмеримо на спречање тежих кривичних дела - казао је Шабан. 


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

МИНИСТАРСТВО одбране Русије саопштило је да су његове Ваздушно-космичке снаге у понедељак гађале положаје терористичке организације Џабхат ал-Нусра у Идлибу, убивши и ранивши већи број терориста те организације и уништивши њихове положаје.

04. 10. 2022. у 22:56

КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО? Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

"КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО?" Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

БРИТАНСКА премијерка Лиз Трас обећала је у среду да ће провести Британију кроз "олујна времена" и преобразити британску економију, у покушају да поврати ауторитет у својој странци која се побунила након хаотичних првих месец дана на власти.

05. 10. 2022. у 17:47

Коментари (0)

АНАСТАСИЈИ ТРАЧ ТЕШКО ПАО: Јелена открила у каквом су односу