ПЕНА И ЖУТЕ ФЛЕКЕ: Загађено море у Боки, инспектори траже извор, грађани огорчени (ФОТО)

В.В.

16. 05. 2022. у 17:38

ДЕО Бококоторског залива, уз обалу Луштице, од Плаве шпиље до тврђаве Арза и у херцегновском акваторијуму од јутрос је загађен. На површини, до јуче кристално чистог мора шире се пена и велике жуте мрље, снажног и веома непријатног мириса.

ПЕНА И ЖУТЕ ФЛЕКЕ: Загађено море у Боки, инспектори траже извор, грађани огорчени (ФОТО)

Фото: В.В.

Инспектор поморске пловидбе Лучке капетаније у Котору, Жељко Ломпар за РТ Херцег Нови је рекао да не може да потврди о каквом се загађењу ради, јер је случај у фази извиђаја.

– Реч је о комуналном отпаду, судећи по боји загађења. Велике су шансе да загађење не долази са брода, већ са копна, али још проверавамо радаре, рекао је Ломпар и додао да све личи на канализационе воде, с тим што још није нађен извор загађења.

Инспектори Лучке капетаније претражују терен, како би утврдили место извора загађења, а грађани су огорчени. Очекују да надлежни хитно реагују и коначно одговоре на низ старих питања од оног како спречити овакве инциденте до оног како чистити море од оваквих загађења.

Мештани на друштвеним мрежама „ратују" јер једни за загађење криве крузере и наутички туризам а други „бушну" канализациону мрежу, а у Служби комуналне полиције нису добили пријаву о овом загађењу.

Фото: В.В.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МАТИ СЕ БОРИЛА КАО ЛАВИЦА: Мама Наташе Миљковић у затворској болници, тата у новинама - а она је живела сама са собом