ТРАЈЕ ПОТРАГА ЗА ТРИ ОСОБЕ: Црногорска полиција са колегама из региона расветлила пљачку током које је убијен Љубиша Мрдак

С. ЂОКИЋ - О. Матавуљ

08. 11. 2021. у 19:38

МИТАР Кнежевић, Стојан Албијанић, Петар Золак и Стефан Регојевић ухапшени су у оквиру истраге оружане пљачке поште у Никшићу приликом које је убијен радник обезбеђења Љубиша Мрдак.

ТРАЈЕ ПОТРАГА ЗА ТРИ ОСОБЕ: Црногорска полиција са колегама из региона расветлила пљачку током које је убијен Љубиша Мрдак

Фото Управа полиције

Због истог дела кривичне пријаве поднете су против Срђана Свјетлановића, Немање Миљковића и Давида Бањца из Бањалуке који су у бекству.

Маја Јовановић, државна тужитељка Вишег државног тужилаштва у Подгорици, истакла је да су резултати у овом поступку постигнути захваљујући изузетној сарадњи са колегама из Босне и Херцеговине и то како са полицијом, тако и са тужилаштвом у Требињу и у Бањалуци.

"Након континуираних активности овог тужилаштва и наше полиције, као и у сарадњи са полицијом и тужилаштвом Босне и Херцеговине, која је, морам истаћи на високом нивоу, дошли смо до одређених сазнања и доказа против више лица који су учествовали у извршењу предметног кривичног дела", казала је она.

Место убиства Љубише Мрдака, Фото В. К.

 

Додаје да због заштите интереса поступка, не може саопштавати све детаље, због чега је медије замолила за разумевање и подсетила да се објављивањем одређених информација до којих дођу новинари, може угрозити поступак.

- Сви смо на истом задатку да омогућимо безбедност грађанима Црне Горе и зато од вас очекујем сарадњу да преурањеним објављивањем не шаљете упозорење одређеним лицима против којих се води поступак - казале је тужитељка Јовановић.

Руководилац групе за сузбијање крвних деликата у Сектору за борбу против криминала Лазар Шћепановић нагласио је да су неизмеран допринос у расветљавању овог кривичног дела дали службеници органа за спровођење закона Републике Српске, пре свега Управе за борбу против тешког и организованог криминала из Бањалуке и Полицијске управе Требиње.

- Узимајући у обзир да је у непосредном извршењу овог кривичног дела учествовало више лица, и као модус операнди, након извршења самог кривичног дела уништавање трагова спаљивањем возила, основано се сумњало да је кривично дело извршено од стране групе која је формирана са циљем за извршење овако тешког кривичног дела, у којем су починиоци отуђили 423.600 евра новца. Током извиђаја предузете су опсежне мере на основу којих су формирани оперативни тимови који су деловали у заједничким активностима са службеницима полицијске Управе у Требињу, као и оперативни тимови коју су предузимали активности у уској сарадњи са службеницима Управе за организовани и тешки криминал Републике Српске у Бањалуци. У процесу међународне оперативне полицијске сарадње свеобухватне активности су резултирале расветљавањем овог тешког кривичног дела - казао је он.

Шћепановић открива да је криминалистичком обрадом лоцирано више објеката такозваних штек станова за које је утврђено да су користили осумњичени на територији Никшића.

Обављено је десетине претреса станова у Никшићу и другим градовима Црне Горе, као и десетине претреса на територији Републике Српске. Изузето је и прегледано око 250 система видео-надзора како у ужем и ширем градском језгру у Никшићу, тако и на подручју других градова Црне Горе у циљу идентификације осумњичених.

КОРИСТИЛИ СЕДАМ ВОЗИЛА

- НАГЛАСИО бих да је ова криминална група деловала организовано, са јасно дефинисаним подељеним улогама пре, у току и након извршења кривичног дела. У самој криминалној активности најмање седам возила је учествовало у спровођењу одређених радњи и коришћено у фазама као претходница такозвани чистачи пута, за праћење, опсервацију, долазак и бекство, односно извлачење осумњичених - казао је Шћепановић.

РАДУЛОВИЋ: ЗАХВАЛНОСТ ПОРОДИЦИ

- Захвалио бих се свим организациониом целинама Управе полиције које су дале допринос на решавању кривичног дела, које је за мање од 10 дана у постпуности расветљен. Посебну захвалност дугујемо породици Мрдак, који су показали трепељивост, толеранцију и указали поверење Управи полиције и надлежним органима, а који ће на крају и дочекати задовољење правде - казао је шеф никшићке полиције Радован Радуловић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КРИВИ СТРАХ ИЛИ УЦЕНЕ ДПС? Абазовићу стигла питања, оптужбе да сарађује са криминалцима и позив на оставку