НАРОД ПОЗИВА НА БОЈКОТ „ВИЈЕСТИ“: Реакције на скандалозно вређање патријарха Порфирија и митрополита Јоаникија (ФОТО)

В. К.

28. 09. 2021. у 22:17

СКАНДАЛОЗНА колумна једног од оснивача подгоричких "Вијести", Жељка Ивановића, у којој на најприземнији начин вређа црквене великодстојнике патријарха српског Порфирија и митрополита црногорско приморског Јоаникија, озлоједила је црнгорску јавност, поготово вернике Српске православне цркве у Црној Гори.

НАРОД ПОЗИВА НА БОЈКОТ „ВИЈЕСТИ“: Реакције на скандалозно вређање патријарха Порфирија и митрополита Јоаникија (ФОТО)

Фото: Принтскрин

- Али није мула Порфирије био сам у овом националистичком заносу у Беранама. Био је ту и мула Стијовић (министар за купус и зелену салату), мула Ратко (министар за простор, лише његове нелегалне палате) и мула Александар (од Прве банке). Нико од њих ни да трепне на говор мржње и подела мула Порфирија, нико да устане и демонстративно напусти први ред, нико да јави шефу Здравку (Кривокапићу) да не долази у Беране после такве бруке. Колико год да је премијеру Методије близак, колико год је нови владика за поштовање, и колико год била штета што Методије није митрополит црногорско-приморски и егзарх пећког трона него онај ђилкош од Јоаникија - написао је између осталог Ивановић.

На друштвеним мрежама покренута је акција бојкота штампаног издања Вијести, портала и Телевизије Вијести.

- Тако треба, доста је више мазохизма, и медијског и сваког другог!, један је од коментара.

Фото: Принтскрин

Реаговао је и Марко Ковачевић, градоначелник Никшића:

- Зла намера Жељка Ивановића не огледа се толико у простачком вређању митрополита Јоаникија и патријарха Порфирија, већ у континуитету покушаја стварања подела међу православним и српским корпусом кроз исказивање жала како владика Методије није изабран за цетињског митрополита, јер ето Жељко је некако закључио како је он бољи од поменуте двојице. Ипак да је оваква назадна мисао Жељка Ивановића у дефанзиви, говори чињеница како су у садашњем покушају да забоду трн у здраву ногу православног света у Црној Гори, за разлику од раније, патријарх српски и митрополит цетињски на истој страни, а у ранијим случајевима неспомињани епископ будимљанско никшићки на другој. Изгледа да су прешли игрицу. Гаме овер! Радује што је народ јединствен и што моћ оваквих појединаца и њихових гласила и сарадника да нас завађа опада.

Фото: Принтскрин

Огласио се и политички аналитичар Бошко Вукићевић:

- Ово сурово кажњавање “Вијести“ од стране народа (а надам се да ће резултати кампање имати благотворан ефекат и у смислу достизања плуралитета информација), за мене представља и личну сатисфакцију. Наиме, о „Вијестима“ сам написао на десетине текстова, као медију који пласира лажне грађанске вредности, као антисрпском медију, као антиправославном медију, као медију који за потребе уређивачке политике лансира лажне информације или прикрива вести, као и медију који спроводи цензуру више од свих осталих, као НАТО гласилу. Дакле – бојкот „Вијести“ него како! - поручио је Вукићевић.

БОНУС ВИДЕО - Устоличен Митрополит Јоаникије

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)