ДУШКО МАРКОВИЋ НАСТАВЉА ДА ВРШИ ПРИТИСАК НА ЦРКВУ: Бивши премијер Црне Горе тражи да се одустане од устоличења на Цетињу

Танјуг

03. 09. 2021. у 18:08

ПОСЛАНИК Демократске партије социјалиста (ДПС) и бивши премијер Душко Марковић наставља да притиска Митрополију црногорско-приморску СПЦ да одустане од устоличења у Цетињском манастиру, али не и на своје партијске колеге и припаднике Патријтског комитског савеза да одустану од непријављеног протестног скупа против тог црквеног чина.

ДУШКО МАРКОВИЋ НАСТАВЉА ДА ВРШИ ПРИТИСАК НА ЦРКВУ: Бивши премијер Црне Горе тражи да се одустане од устоличења на Цетињу

Танјуг

- Још има времена да се уради нешто ради мира и стабилности, а верујем и ради спокоја самих духовника: одустати од Цетиња и отићи тамо где нема ризика - рекао је Марковић, пренела је подгоричка Побједа.

Он каже да је гајио очекивања да ће и Црква деловати у духу сабирања, као заједничке потребе свих, али су, она, тврди, нажалост изостала.

Марковић жали што Веће за националну безбедност, односно, како наводи, најодговорнији доносиоци политичких одлука у Влади Црне Горе, нису уважили безбедносне процене које "указују на реалну опасност догађаја на Цетињу".

- Паралелно, неуважавање порука послатих од стране ЕУ, и многих других кредибилних чинилаца, о неопходном политичком дијалогу за столом, за којим бисмо били сви заједно, директан је подстицај даљем заоштравању и компликовању прилика са несагледивим последицама - оценио је бивши премијер.

Из Митрополије црногорско примерске раније је више пута поручено да су учинили све да овај свечани чин устолличења митрополита Јоаникија сведу на најмању могућу меру.

Устоличење ће бити обављено без присуства верног народа и политичара, само уз присуство свештенства и гостију из других православних цркава.

БОНУС ВИДЕО: Подгорица Храм Христовог Васкрсења, припреме за долазак Патријарха

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

КРЕНУО САМ КА ТОМИ, СМРТ МЕ ЗОВЕ: Потресна исповест Зорана Калезића