БЕЗБЕДНИЈИ ПУТЕВИ НА ЛУШТИЦИ: Завршени радови, асфалтирање и проширење саобраћајница код Херцег Новог

В: В.

03. 08. 2021. у 21:23

НА херцегновском делу полуострва Луштица завршена је санација путева и изградња проширења на више локација.

БЕЗБЕДНИЈИ ПУТЕВИ НА ЛУШТИЦИ: Завршени радови, асфалтирање и проширење саобраћајница код Херцег Новог

Фото: В. В.

Уз радове обављене током претходне две године  саобраћај се сада одвија редовно, уз значајно боље услове, између псталог И безбеднију могућност мимоилажења  учесника у саобраћају.

Председница Месне заједнице Луштица, Ана Замбелић Пиштало, објашњава да су проширења урађена од села Беговићи према скретању ка ували Весло, на путу који води ка увалама Мириште и Жањице, а санирани су и делови пута који нису били у најбољем стању. Крајем 2019. године уложено је више од 80 хиљада евра за асфалтирање деонице од границе херцегновског дела полуострва ка селима Мардари и Беговићи, као и делова путева према ували Мириште и делу пута ка засеоку Забрђе.

- Вредност управо изведених радова на изградњи проширења и санацији путева износи нешто више од 55 хиљада евра, а поред Општине Херцег Нови и Месне заједнице, велику финансијску подршку су пружили инвеститори који реализују пројекте на новском делу полуострва, као и власници угоститељиских објеката. Надамо се ће у наредном периоду сарадња бити настављена и надограђена - казала је Замбелић Пиштало.

Она је додала да је у разговору са извршним директором ОХМ Мамула, Предрагом Ненезићем, указано на могућност сарадње и у области културе, а по завршетку реконструкције и изградње хотела на острву Ластавица.

-Узевши у обзир да Општина Херцег Нови и Луштица беј подржавају Опероса фестивал, верујем да ће слична подршка и сарадња бити успостављена и кад су други пројекти у култури у питању, поручила је Замбелић Пиштало.

Она је истакла и квалитетну сарадњу са Општином Тиват, која је у претходном периоду уложила средства за асфалтирање пута од Облатна према граници са херцегновским делом Луштице, као и са тиватским  предузећем„Комунално" чији су радници кошењем зеленила уз ову деоницу  побољшали инфраструктурно стање и услове за вожњу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)