ШИРИ ПУТ, СИГУРНИЈА ВОЖЊА: Херцегновски део полуострва Луштица добио саниране коловозе на више праваца

В. В.

04. 08. 2021. у 06:34

НА херцегновском делу полуострва Луштица завршена је санација путева и изградња проширења на више локација, а уз радове обављене током претходне две године саобраћај се сада одвија редовно, уз знатно боље услове, између осталог и безбеднију могућност мимоилажења учесника у саобраћају.

ШИРИ ПУТ, СИГУРНИЈА ВОЖЊА: Херцегновски део полуострва Луштица добио саниране коловозе на више праваца

Фото В. Вујновић

Председница Месне заједнице Луштица Ана Замбелић Пиштало објашњава да су проширења урађена од села Беговићи према скретању ка ували Весло, на путу који води ка увалама Мириште и Жањице, а санирани су и делови пута који нису били у најбољем стању. Крајем 2019. године уложено је више од 80.000 евра за асфалтирање деонице од границе херцегновског дела полуострва ка селима Мардари и Беговићи, као и делова путева према ували Мириште и делу пута ка засеоку Забрђе.

- Вредност управо изведених радова на изградњи проширења и санацији путева износи нешто преко 55.000 евра, а поред Општине Херцег Нови и месне заједнице, велику финансијску подршку су пружили инвеститори који реализују пројекте на новском делу полуострва. Надамо се ће у наредном периоду сарадња бити настављена и надограђена - казала је Ана Замбелић Пиштало.

Она је истакла и квалитетну сарадњу са Општином Тиват, која је у претходном периоду уложила средства за асфалтирање пута од Облатна према граници са херцегновским делом Луштице, као и са тиватским предузећем "Комунално" чији су радници кошењем зеленила уз ову деоницу побољшали инфраструктурно стање и услове за вожњу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)