КРИВОКАПИЋ ВОЛИ ДА ДЕЛИ ЛЕКЦИЈЕ, АЛИ НЕ И ДА ПРИЈАВИ ПРИХОДЕ: Са по 500 евра кажњени премијер и седам министара

Танјуг

03. 08. 2021. у 09:14

ЦРНОГОРСКА Агенција за спречавање корупције (АСК) утврдила је да су премијер Здравко Кривокапић и већина његових министара прекршили Закон о спречавању корупције због тога што нису пријавили све приходе и имовину.

КРИВОКАПИЋ ВОЛИ ДА ДЕЛИ ЛЕКЦИЈЕ, АЛИ НЕ И ДА ПРИЈАВИ ПРИХОДЕ: Са по 500 евра кажњени премијер и седам министара

Фото: Влада Црне Горе

- Агенција је издала прекршајне налоге којима су јавни функционери Младен Бојанић, Јелена Боровинић Бојовић, Оливера Ињац, Јаков Милатовић, Ðорђе Радуловић, Тамара Срзентић, Ратко Митровић и Здравко Кривокапић кажњени новчаним казнама у износу од по 500 евра - наведено је у одговору Вијестима из Агенције, преноси портал РТЦГ.

Законом је прописано да је јавни функционер дужан да у извјештајима о приходима и имовини достави тачне и потпуне податке. За оне који то не ураде прописана је новчана казна од 500 до 2.000 евра. С обзиром на то да су свима њима издати прекршајни налози, изречена им је најнижа новчана казна.

Прекршајни налази за министра капиталних инвестиција Бојанића и здравља Боровинић Бојовић издати су 1. марта, дан касније за министре одбране Ињац, економије Милатовића, спољних послова Радуловића и јавне управе, дигиталног друштва и медија Срзентић, а 3. марта за Митровића, министра екологије, просторног планирања и урбанизма.

Прекршајни налог за Кривокапића издат је 9. марта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)