МАТИЧАРИ ПРОШЛИ ОБУКУ ЗА СКЛАПАЊЕ "ПАРТНЕРСКИХ" БРАКОВА: У општини Бар спремни за регистровање истополних заједница

Б. Д.

31. 07. 2021. у 11:32

ЗА две недеље, од почетка спровођења Закона о животном партнерству особа истог пола, од 15. јула до 29. јула Општина Бар није добијала захтеве за заснивање те врсте заједнице.

МАТИЧАРИ ПРОШЛИ ОБУКУ ЗА СКЛАПАЊЕ ПАРТНЕРСКИХ БРАКОВА: У општини Бар спремни за регистровање истополних заједница

Фото: Depositphotos

У локалној управи наводе да су спремни кад је реч о документацији за упис склопљених партнерстава, а и матичари су прошли потребну обуку.

Законом о истополним заједницама посебно је нормирано издржавање између партнера, старатељство, а детаљно су регулисани и имовински односи. Кључне разлике приликом чина венчања су у називима где ће уместо "супруг - супруга" у Регистру животних партнера писати "партнер - партнер", односно "партнерка -партнерка. Заинтересовани ће морати и да приложе доказе о слободном брачном стању, доказ да нису склапали партнерство у другој држави. Било где да сада живе морају донети доказ о слободном партнерству.

У Општини Бар су чврсто опредељени и отворени за промоцију људских и грађанских права свих грађанки и грађана, без обзира на било какву различитост, нарочито када је у питању инклузија LGBTQ особа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)