НАСТАВИЛИ СМО СА МИЛОВОМ ПОЛИТИКОМ: Ђорђе Радуловић у Скупштини Црне Горе

Новости онлине

24. 06. 2021. у 18:31

МИНИСТАР спољних послова Ђорђе Радуловић изјавио је данас да се спољна политика државе није променила након 30, августа и пада ДПС-а са власти.

НАСТАВИЛИ СМО СА МИЛОВОМ ПОЛИТИКОМ: Ђорђе Радуловић у Скупштини Црне Горе

Фото АП

Он је поручио да је то потписано у постизборном споразуму иза којег стоје Здравко Кривокапић, Алекса Бечић и Дритан Абазовић.

Радуловић је додао да би поменута три лидера покренула његову интерпелацију, да је спољна политика коју води другачија у односу на ону коју је формулисала претходна власт, тј. Мило Ђукановић.

- Не могу се сложити са Вама да спољна политика није иста. Молим Вас господине Коњевићу да неђете једну моју изјаву која није на фону политике која је била пре 30. августа. А то су Европска унија, НАТО и добра регионална сарадња. Не само што дубоко вјерујем да сви ми припадамо ЕУ, да је ова земља чланица НАТО-а, да треба ту да остане и да морамо да будемо део регионалне сарадње, не због тога што Брисел каже тако, него што је нама свима потребно помирење. То је записано и у посткоалиционом споразуму који су потписала три лидера и верујте да би ме први председник Владе, потпредседник Владе, а и господин Бечић искритиковали и први покренули интерпелацију да спољна политика коју водимо другачија него што је било досада. Још једном понављам, Спољна политика државе Црне Горе се није променила 30. августа - поручио је Радуловић у одговору на посланичко питање Рашка Коњевића.

Коњевић је чувши Радуловићев одговор, поручио да му је драго због чињенице да нова Влада, у односу на стару, не мења ништа по питању спољне политике и додао да не зна какву ће реакцију код парламентарне већине изазвати министрова тврдња.

(Борба)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)