ДА СЕ ГРАД ПОВЕЖЕ РЕКАМА: Отворена изложба идејних решења за Линијски парк, представљени радови 55 младих архитеката

С. Б. М.

17. 05. 2021. у 23:47

ПОБЕДНИЧКИ пројекти 55 младих архитеката који су радили идејна решења свих 10 целина будућег Линијског парка, представљени су на изложби испод Пасареле код Бетон хале.

ДА СЕ ГРАД ПОВЕЖЕ РЕКАМА: Отворена изложба идејних решења за Линијски парк, представљени радови 55 младих архитеката

Фото Архива

Радови на изградњи Линијског парка, који ће обухватити површину од 4,6 километара на простору од Бетон хале до Панчевачког моста, требало би да почну крајем године.

Изложбу су отворили главни градски урбаниста Марко Стојчић, председник општине Стари град Радослав Марјановић и директорка Урбанистичког завода Београда Весна Тахов.

БИТНО МИШЉЕЊЕ ГРАЂАНА

ДИРЕКТОРКА Урбанистичког завода Весна Тахов казала је да се на овом послу радило скоро две године. Поновила је да су спремни да чују све сугестије и примедбе грађана, како би будући парк задовољио њихове захтеве.

Према Стојчићевим речима Линијски парк биће најважнији пројекат уређења јавних површина у Београду који ће се радити у наредних неколико година.

- Значајан је зато што је то потпуно укидање препреке између урбаног и већ изграђеног дела Старог града и Палилуле са обалом Дунава. Задатак парка је да се град коначно повеже са рекама. Јавни увид у План детаљне регулације линијског парка је почео и грађани могу да га погледају.

Парк ће по квадратном метру коштати као и свако парковско уређење. Према Плану генералне регулације зелених површина, Град има обавезу да додатно побољшава квалитет живота за пешаке, бициклисте и подиже проценат зеленила, а ово је један од пројеката који ће у томе највише помоћи - казао је Стојчић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)