БЕСПРАВНО ГРАДИО, ЗАВРШИО ИЗА БРАВЕ : Ухапшен инвеститор И. С. (43) због непоштовања прописа у насељу Јајинци

М. СТАНОЈКОВИЋ

10. 03. 2021. у 06:47

ЗБОГ градње мимо прописа у Булевару ЈНА бб у вождовачком насељу Јајинци, полиција је јуче ухапсила инвеститора И. С. (43) и привела Другом основном јавном тужилаштву.

БЕСПРАВНО ГРАДИО, ЗАВРШИО ИЗА БРАВЕ : Ухапшен инвеститор И. С. (43) због непоштовања прописа у насељу Јајинци

Фото: М. Анђела

Он је осумњичен да је у периоду од 3. новембра прошле године до 5. марта 2021. зидао упркос затварању градилишта. Пред тужиоцем је признао кривицу.

Иако је првобитно добио дозволу за почетак градње од Општине Вождовац, у једном тренутку наставио је да гради мимо дозволе. Оглушио се о решење о затварању градилишта након посете инспекције због чега је Градски секретаријат за инспекцијске послове и поднео кривичну пријаву против носиоца радова.

- Реч је осумњиченом И. С. који је саслушан на околности извршења кривичног дела грађења без грађевинске дозволе - рекли су, за "Новости", у Другом основном јавном тужилаштву. - Инвеститор је пред замеником јавног тужиоца у потпуности признао извршење кривичног дела и закључио споразум о признању кривичног дела.

Да су више пута пре привођења инвеститора излазили на терен у надзор, потврдили су и Градској управи.

- Изградња наведеног објекта је започета по грађевинској дозволи и потврди о пријави радова Општине Вождовац - наводе у надлежном секретаријату.

- Грађевински инспектор је утврдио одступања од дозволе и локацијских услова и донео решење о обустави и уклањању изведених радова. Градилиште је затворено. Након што је поднета кривична пријава, утврђено је да се инвеститор оглушио о забрану, па је инспектор упутио допуну кривичне пријаве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)