ИНВЕСТИТОР ИЗА БРАВЕ: Због градње мимо прописаних габарита у Сазоновој улици 21 на Врачару

М. С.

25. 02. 2021. у 07:52

ИНВЕСТИТОР који се оглушио о инспекцијска решења за градњу стамбеног објекта у Сазоновој 21 на Врачару приведен је јуче и одређено му је задржавање од 48 сати.

ИНВЕСТИТОР ИЗА БРАВЕ: Због градње мимо прописаних габарита у Сазоновој улици 21 на Врачару

Фото приватна архива

Oн је првобитно добио грађевинску дозволу за једнострано узидан стамбено-пословни објекат, али је последњим надзором затечена започета градња четвртог спрата.

У току је доношење решења за уклањање свих радова изведених супротно техничкој документације.

Фото приватна архива

- С обзиром на то да ови радови нису одобрени грађевинском дозволом, ни техничком документацијом која је њен саставни део, градилиште је затворено последњи пут 2. фебруара - наводе у Секретаријату за инспекцијске послове.

- О истом је обавештена надлежна Полицијска станица у складу са одредбама Закона о планирању и изградњи. Првом основном јавном тужилаштву поднета је кривична пријава против инвеститора истога дана због кривичног дела грађења без грађевинске дозволе.

АПЕЛ

СЕКРЕТАРИЈАТ за инспекцијске послове апелује на грађане да изводе радове искључиво у складу са издатим грађевинским дозволама:

- Свако одступање од овог правила ће се строго санкционисати.

Пре тога, инспекција је излазила на терен 28. новембра прошле године и 4. јануара ове године и тада је затворено градилиште, а инвеститору дат рок од 30 дана за измену грађевинске дозволе. Ипак, инспекцијска трака је скинута и мајстори су се вратили на градилиште. Првом основном јавном тужилаштву послата је допуњена пријава против инвеститора након последњег затварања спорног градилишта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)