СВЕ ЈЕ РАЂЕНО У ТОКУ НОЋИ: Ево како су у Сурчину успели да баце толику количину пилећих ножица, а да их нико не види

Ш. Маровић

24. 02. 2021. у 11:08 >> 11:09

ЗАПОСЛЕНИ у "Ветерини" данас ће уклонити и последњи део замрзнутог пилећег отпада, ножица и изнутрица, које су истоварене на празне ливаде у центру Сурчина.

СВЕ ЈЕ РАЂЕНО У ТОКУ НОЋИ: Ево како су у Сурчину успели да баце толику количину пилећих ножица, а да их нико не види

Фото М. Вучић / ГО Сурчин

Досада је из Виноградске улице  превезено 13.500 килограма опасног отпада, док ће та бројка, када посао буде завршен, вероватно премашити 15 тона!

У посао уклањања укључено је десетак радника "Ветерине", као и неопходна механизација за овако комплексан посао. Дивља депонија која је угрозила здравље житеље Сурчина, настала је претходне недеље, вероватно у вечерњим часовима.

- Први део пилећих отпадака, близу три тоне, које су се налазиле у близини центра Сурчина уклонили смо протеклог викенда - за "Новости" прича директор ЈП "Ветерина" Будимир Грубић.

- Један део је одвежен јуче, а посао нас очекује и у току данашњег дана. Досада нисмо имали сличан случај, присуство оволике количине пилећих остатака. Делује запањујуће и невероватно.

ОПАСНО Еколошка бомба формирана је у Виноградској улици, Фото М. Вучић / ГО Сурчин

Лепо време погодује радницима да што пре уклоне отпад разбацан на подручју Доњег поља и Виноградске улице, које је претило да се претвори у праву еколошку бомбу.

- Камиони ће прикупљени отпад одвести у "Енергозелену", где ће он бити прописно уклоњен - каже Грубић.

- Овде се радило о здрављу људи и добробити заједнице, тако да смо се трудили да све буде урађено ефикасно и што је брже могуће. "Зоохигијена" је одлично одрадила свој део посла, а надамо се да се овакви призори више неће поновити.

КВАР НА КОМОРАМА ЗА ХЛАЂЕЊЕ

ЗА 15 тона пилећих ножица, колико их је приближно пронађено у централном делу Сурчина, потребно је заклати хиљаде и хиљаде пилића! Према незваничним сазнањима, у једној фирми је током претходне недеље дошло до квара комора за хлађење, због чега је све морало бити уклоњено.

Како "Новости" незванично сазнају, камион који је довозио замрзнуте пилеће ногице у Сурчин је "фијат дукато" и припада Џ. С. (25) из Београда. Он је вероватно унајмљен да однесе отпад, што је и урадио, али на нелегалан начин. Да би повезао толику количину пилећег отпада посао је морао да обавља неколико дана, а све је рађено у току ноћи. Ипак, грађани су осетили непријатан мирис, а ловци су у близини дома пронашли свеже пилеће месо. Одмах су записали регистарске ознаке возила и исте предали полицијској управи. Несавесни појединац отпад је доводио у гајбама или провидним џаковима, а углавном га је бацао одмах поред пута.

- Морам да се захвалим радницима "Ветерине", који су нам одмах прискочили у помоћ и успели да очисте и дезинфикују простор - за "Новости" каже председник Општине Стеван Шуша.

- Ми смо предали кривичну пријаву, а на тужиоцу је да ли ће покренути кривични или прекршајни поступак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)