ХАОС У ЗГРАДИ У ВИШЕГРАДСКОЈ: Станари ухватили лопове на делу - разбојници их онда напали

М.Станојковић

18. 02. 2021. у 16:38

СТАНАРИ зграде у Вишеградској 4 на Савском венцу пре два дана осујетили су лопове који су обили подрум, у намери да из њега изнесу две пуне торбе алата. У том сукобу, један комшија добио је прелом носа. Полиција је привела двојицу разбојника, док је трећи успео да побегне.

ХАОС У ЗГРАДИ У ВИШЕГРАДСКОЈ: Станари ухватили лопове на делу - разбојници их онда напали

Д. Миловановић

Захваљујући комшијској слози, не размишљајући о својој безебедности, успели су да зауставе разбојнике.

Како за "Новости" ову драму објашњавају станари Вишеградске 4, 15. фебруара спремали су се да иду у госте, када су видели да из њиховог подрума излазе непознати мушкарци са торбама. С обзиром на то да је зграда мала и да се сви познају, непозвани гости били су им сумњиви.

- Питали смо их откуд они у подруму и с обзиром на причу коју су нам сложили, схватили смо да је реч о лоповима - каже станар А.С. - Пошто смо их осујетили у намери да украду алат из подрума, постали су агресивни и један од њих извукао је нож и уперио у мене. Да бих их одвукао напоље и спречио да нападну и моју мајку и девојку, почео сам да трчим и они су кренули за мном. Једног сам савладао на станици, док су се двојица вратила и почела да прете мојој мајци и девојци. Ту галаму чуо је комшија који је био у гаражи и кренуо да их одбрани. Он је успео да нас одбрани и најгоре је прошао, јер га је лопов ударио стакленом куглом у главу и разбио му нос. Он је тренутно у болници.

Разбојници су да би успели да уђу у подрум, најпре, морали да обију решетке, па да тек онда приступе подрумским просторијама. Зграда нема видео надзор, тако да их станари нису видели, ова крађа прошла би без очевидаца.

- Узели су две пуне торбе алата. Један комшија се бави видео надзором, па је скоро купио материјал, каблове, у вредности од око 2.000 евра. Ипак, нису успели ништа да изнесу - објашњавају станари.

Овај младић не мисли да је његов потез био храбар, већ да је то била његова грађанска дужност да одбрани своју и комшијску имовину.

- Нисам много размишљао о себи, већ само да не одбраним своју породицу. Комшија такође, који нам је притекао у помоћ. Хвала и комшиници која је била на прозору у чула шта се догодило и позвала полицијску патролу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА КУПОВИНУ НЕКРЕТНИНЕ: За сеоску кућу избеглицама по 1,7 милиона