ЛЕПА ВЕСТ ЗА БЕОГРАЂАНЕ: Бесплатан улаз за празник у Војни музеј и Музеј ваздухопловства

Новости онлајн

13. 02. 2021. у 14:37

ПОВОДОМ обележавања Сретења – Дана државности Републике Србије, улаз у Војни музеј и Музеј ваздухопловства биће бесплатан за све грађане 15. и 16. фебруара 2021. године.

ЛЕПА ВЕСТ ЗА БЕОГРАЂАНЕ: Бесплатан улаз за празник у Војни музеј и Музеј ваздухопловства

Фото: Министарство одбране

Посетиоци у Војном музеју, у периоду од 10 до 17 часова могу погледати сталну музејску поставку и изложбу „Повеље и дипломе 19. и 20. века из збирке Војног музеја“.

Стална музејска поставка Војног музеја приказује раздобље дуго 14 векова, тј. борбе за слободу од насељавања Словена на Балкан, стварања првих јужнословенских средњевековних држава, до последњих ратних дешавања током деведесетих година прошлог века. Сусрећући се са најразноврснијим примерцима оружја, војне одеће и униформе, застава, одликовања, фотографија и уметничких дела, посетиоци могу да стекну увид у националну историју и културу и у различите тековине цивилизације које су се сусретале на нашим просторима.

Фото: Министарство одбране

Изложба „Повеље и дипломе 19. и 20. века из збирке Војног музеја“ приказује више од 300 примерака повеља и диплома, ручно писаних и украшаваних папирним печатима, које сведоче о државама, династијама и владарима који су их додељивали, али и о уметницима који су их осмишљавали. Приказани експонати представљају оригинални историјско-документарни материјала, препознатљиве уметничке вредности.

Током празника, бесплатан улазак у Музеј ваздухопловства омогућен је од 9 до 17 часова, а заинтересовани могу погледати сталну поставку коју чине оригинални авиони, једрилице, хеликоптери, више десетина авионских мотора и друга опрема и делови.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)