НАДВОЖЊАК ДОЧЕКАО ПОПРАВКУ: Почела обнова пешачког дела моста изнад потока Париповац на Чукарици

А. ВОЈИНОВИЋ

04. 01. 2021. у 09:11

ОШТЕЋЕНИ надвожњак у Жаркову који се налази изнад потока Париповац коначно је дочекао почетак реконструкције. Путари су током претходних дана почели да постављају нове плоче, преко којих би требало да у наредном периоду превуку слој асфалта.

НАДВОЖЊАК ДОЧЕКАО ПОПРАВКУ: Почела обнова пешачког дела моста изнад потока Париповац на Чукарици

Реконструкција се планира у неколико фаза / Фото А. Војиновић

Надвожњак који спаја житеље Белих вода и Жаркова годинама је у веома лошем стању, о чему је наш лист недавно писао. Асфалт је попуцао широм потеза, рупа има на сваком кораку, а зима која следи сваке сезоне забрињава становнике овог дела Чукарице, јер пролазак преко прелаза уме да буде нарочито опасан када напада снег.

Грађани ове локалне самоуправе надлежнима су се више пута жалили поводом овог проблема јер се обнова пешачког дела моста никако није назирала. Како су за наш лист недавно нагласили из ЈП "Путеви Београда", за радове на поправкама надзорни орган овог предузећа је издао налог извођачу радова, а решавање проблема ће се спровести у неколико фаза.

- У оквиру прве фазе биће урађена санација оштећења која би могла бити опасна по безбедност пешака, а у следећој ће на ред доћи поправка већих површина стаза са заменом оштећених плоча и заменом асфалта - истакли су у "Путевима Београда".

На овом мосту године су учиниле своје, а немар надлежних служби дозволио је да се надвожњак све више круни и постаје опасан по грађане. Становници Жаркова ипак се надају се да ће надлежни спровести радове до краја и да ће надвожњак коначно бити безбедан.

ПРОМЕТАН

МОСТ који води ка Ибарској магистрали изузетно је прометан, па овим делом свакодневно прође велики број аутомобила и аутобуса. Осим тога, становници Белих вода редовно користе овај прелаз како би брзо стигли до центра Жаркова и назад, нарочито они који станују близу гробља и Основне школе "Мирослав Антић".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)