ВЕЛИКЕ ПРОМЕНЕ У ГРАДСКОМ ПРЕВОЗУ: Бусплус одлази у историју, стиже Београдска картица, ево какве повољности доноси!

Танјуг

02. 01. 2021. у 14:33

ВЕЛИКЕ ПРОМЕНЕ У ГРАДСКОМ ПРЕВОЗУ: Бусплус одлази у историју, стиже Београдска картица, ево какве повољности доноси!

Фото Н. Фифић

ГРАД Београд је пре неколико дана расписао тендер за избор новог партнера за наплату карата и управљање возилима јавног градског превоза, а заменик градоначелника Горан Весић каже да је један од услова да се нова картица не користи само за јавни превоз већ и за остваривање разних погодности.

Весић је појаснио да ће се нова картица, која ће изгледати слично као Бусплус картица, звати Београдска картица, а да ће грађани са њом моћи да плаћају јавни превоз, али и да добијају попусте приликом уласка у музеје, позоришта, на градске базене, плаћања инфостана и других градских дажбина...

- Разговараћемо са угоститељским и другим малопродајним објектима да и они дају попусте за Београдску картицу и на тај начин омогућимо људима да са том картицом добијају додатне бенефите - рекао је Весић.

Заменик градоначелника је додао да су у тендеру тражили и да се омогући допуна новца на картици путем рециклаже.

- Крећемо у потпуно нов систем рециклаже и сепарације отпада у граду. Радимо 17 рециклажних дворишта и поставићемо аутомате широм града на којима ће грађани моћи да убацују ПЕТ амбалажу. Уместо да добијају новац за ту амбалажу, моћи ће да прислоне картицу и допуне је новцем који ће користити за јавни превоз или неке друге попусте које ће остваривати са њом - додао је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Aleks75010

02.01.2021. 15:27

Odlična ideja da kartica za prevoz bude multifunkcionalna naročito što se tiče dobijanje kredita kroz dostavljanje/reciklažu stare plastične ambalaže. Video sam sličan sistem u inostranstvu gde se u supermarketima primaju stare plastične flaše i za to se dobija novac koji može da se troši u tom supermarketu. Samo se nadam da če tu novu Bus karticu napraviti neka Srbska IT firma ( ali po mogučnosti da ne bude namešten tender za Kokezu i kuma Petrovića i njemu sličnim ) jer u Srbiji imamo genijalce u IT i bilo bi šteta da Srbi ne budu vlasnici svoje sudbine.

Sandra

02.01.2021. 16:05

Sve je to lepo, samo će nam tražiti da bacimo važeće BUS plus kartice i platimo nove kartice i tako će nam ponovo uzeti pare. Što se benefita tiče, to je na dobrovoljnoj bazi i od toga nema ništa. Tako su nam obećavali kule i gradove sa senijorskom karticom koja je neupotrebljiva i koju izjeda prašina.

Lena

04.01.2021. 08:38

Najbolji način plaćanja je bila karta za više vožnji, takozvana "pantljičara". To je bilo super za sve nas koji dolazimo.povremeno u Beograd. A takvih je dosta. Evo npr, moja ćerka i ja dođemo s vremena na vreme, odemo do nekih tržnih centara i odakle meni bus plus. Dnevna karta je preskupa, za nas dve to je stvarno mnogo. Učinite da prevoz bude povoljniji i jednostavniji i biće bolje svima. Samo nešto nivo uvodite a sve je gore i gore. Pidignete cene u nebesa, pa naravno da neće niko da vam plati. Kada bi bilo jednostavnije i jeftinie, svi bi plaćali.