ЗГРАДА ДВА ДАНА ПОПЛАВЉЕНА, НИКО НИЈЕ НАДЛЕЖАН: Станари у насељу Војводе Влаховића се боре са водом, из свог џепа плаћају пумпе (ФОТО/ВИДЕО)

С. В. - Ј. Д.

15. 12. 2020. у 16:46

ГАРАЖЕ, подрумске просторије и приземље вишеспратнице у Улици Милована Видаковића 1, у звездарском насељу Војводе Влаховић, од понедељка пливају у води.

ЗГРАДА ДВА ДАНА ПОПЛАВЉЕНА, НИКО НИЈЕ НАДЛЕЖАН: Станари у насељу Војводе Влаховића се боре са водом, из свог џепа плаћају пумпе (ФОТО/ВИДЕО)

Фото приватна архива

Станари ове зграде јуче су о свом трошку испумпавали воду, јер су екипе ЈКП "Београдски водовод и канализација" при доласку на терен утврдиле да нису надлежни зато што овај објекат није прикључен легално на мрежу.

ПРОБЛЕМ У ЦЕЛОМ БЛОКУ

СТАНАРИ додају и да им је приликом куповине станова обећано да ће улице бити проширене и урађена додатна инфраструктура, али од 2005. године до данас ништа није урађено. Такође, честе су слике пуцања цеви на улицама у овом насељу, и то углавном у зимским данима. Сем тога, и облине падавине представљају велики проблем јер не постоји кишна канализација.

Како власници станова сами нису могли да утврде где је квар, ангажовали су приватну екипу чија је интервенција спречила већу хаварију. Вода је према речима станара, врло брзо након пуцања цеви продрла у унутрашњост зграде и дошла до лифта.

- Гаража је била у потпуности поплављена и само смо у гуменим чизмама могли да уђемо унутра и да извеземо возила - објашњава за "Новости" Марко Младеновић из Удружења "Моје насеље". - Сада када су дошле екипе које смо сами ангажовали да отклоне квар, ситуација је боља али нам предстоји велико чишћење и огромни трошкови.

Иза воде је остало блато, па ће сви подови који су били поплављени морати прво да се очисте, а потом и дезинфикују. Станари не могу да поверују да зграда која је легално грађена и са употребном дозволом као пројекат Грађевинске дирекције нема легалан прикључак за воду.

- Када смо куповали станове то нисмо знали, јер је зграда добила употребну дозволу и легализована је - објашњава наш саговорник.

- Недавно смо сазнали да недостаје 700 метара цеви да би се прикључила на мрежу, а ми све време уредно плаћамо рачуне.

Фото приватна архива


Из ЈКП "Београдски водовод и канализација" јуче нисмо добили одговоре на питања шта је узрок пуцања цеви, као и зашто овај објекат не спада под њихову надлежност иако, како станари тврде, уредно измирују све обавезе према овом предузећу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)