НОВИ НАДВОЖЊАК ПРЕКО 4 КОЛОСЕКА: Град расписао тендер за градњу пружног прелаза у Батајници, отварање понуда 13. јануара

С. Б. М.

07. 12. 2020. у 08:12

ГРАД Београд расписaо је јуче јавну набавку за изградњу надвожњака у Батајници на железничкој прузи. То колико је овај пројекат важан, према речима заменика градоначелника Београда Горана Весића, најбоље знају житељи овог дела престонице.

НОВИ НАДВОЖЊАК ПРЕКО 4 КОЛОСЕКА: Град расписао тендер за градњу пружног прелаза у Батајници, отварање понуда 13. јануара

Рок за изградњу је 300 дана од увођења извођача у посао

Бетонски надвожњак биће дуг око 285 метара, широк 12,5 метара, и предвиђено је да премости прелаз преко четири колосека брзе пруге и прелаз преко саобраћајница у насељу. Надвожњак ће бити лоциран на око 400 метара северно од постојећег пружног прелаза.

- Изградњом брзе пруге, због брзине којим иду нови возови, постојећи пружни прелази морају да се укину. Овај прелаз у Батајници је и пре реконструкције пруге, док су возови ишли спорије, био велики безбедносни и саобраћајни проблем. Изградњом надвожњака потпуно ће се раздвојити друмски и железнички саобраћај и тиме обезбедити пуна проточност за оба вида саобраћаја и значајно подићи ниво безбедност - рекао је Весић.

Заједно са надвожњаком, овим пројектом обухваћене су реконструкција и изградња више од 1.400 метара околних саобраћајница. Отварање понуда је 13. јануара.

Рок за изградњу је 300 дана од увођења извођача у посао, што значи да би надвожњак требало да буде у функцији до краја 2021. године.

ВРТИЋ У ЗГРАДИ ОПШТИНЕ ВРАЧАР

ГРАД је јуче расписао и тендер за реконструкцију анекс зграде градске Општине Врачар, на углу Његошеве и Курсулине, који ће бити претворен у вртић, о чему су "Новости" већ писале. Према речима Горана Весића, после 15. јануара ће бити изабран извођач који ће да адаптира простора у року од 180 дана.

- До јесени наредне године у згради Општине Врачар почеће да ради нови вртић, у који ће ићи око 300 малишана - каже Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)