ПРЕТИ ИМ КАЗНА ОД 10.000 ДИНАРА: Несавесни грађани Миријева бацају смеће „из фотеље“

С.В.

03. 12. 2020. у 10:39

ПРЕТИ ИМ КАЗНА ОД 10.000 ДИНАРА: Несавесни грађани Миријева  бацају смеће „из фотеље“

Фото: Фејсбук

КЕСЕ са остацима хране, празном амбалажом сока, јогурта, опушци, искоришћени убруси и понека пластична саксија део су екстеријера око вишеспратнице у Улици Љубише Миодраговића у звездарском насељу Миријево.

Суграђани из једног од станова, уместо да прошетају до контејнера и одложе ђубре из домаћинства, то раде "из фотеље" - бацају смеће кроз прозор!

Према речима огорчених комшија, који су се неколико пута самоорганизовали и чистили туђе отпатке, мораће да потраже помоћ припадника комуналне милиције. Пошто опомене нису уродиле плодом, верују да једино новчана казна може сузбити овакво нецивилизовано понашање.

- Не могу да верујем да људи бацају ђубре испод прозора стана у ком живе, као да је то нешто најнормалније - прича нам Наташа Р.

- Верујем да и њима смета смрад исто колико и нама, зато смо неколико пута чистили тај простор. Међутим, после неколико дана, све се врати на старо.

Како је прописано Законом, остављање смећа ван канте је прекршај за који је предвиђена казна од 10.000 динара. Међутим, у пракси је другачије, па се овакви прекршаји готово и не евидентирају јер је тешко утврдити чије је смеће које је остављено на месту које није за то предвиђено, суграђани често не желе да алармирају комуналце због једне кесе ђубрета. Све док се једна кеса не претвори у депонију. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Sanja

03.12.2020. 21:13

Sve dok se ne budu primenjivale rigorozne kazne, nece biti bolje stanje cistoce ulica,zgrada i okoline.Deca od vrtica treba da uce o higijeni, ekologiji,reciklazi itd. da bi razvila svest o tome. Sta nam vredi Ministarstvo ekologije i komunalna policija kad ljudi ne shvataju da cine sebi stetu a ne komsiji. Samo kaznjavanjem moze da se uvede red u drustvu.