ЦУРИ МЕСЕЦ ДАНА, А ПОПРАВКА ДАНАС: Квар на топловодним подрумским инсталацијама скупо кошта суграђанку из Гандијеве улице

Г. Новаковић

28. 11. 2020. у 07:26

КАКО изгледа немоћ пред кваром на инсталацијама, осетила је једна суграђанака из солитера у Гандијевој улици на Новом Београду.

ЦУРИ МЕСЕЦ ДАНА, А ПОПРАВКА ДАНАС: Квар на топловодним подрумским инсталацијама скупо кошта суграђанку из Гандијеве улице

Цев је пукла још 27. октобра у техничкој етажи / Фото Ж. Кнежевић

Скоро месец дана ишчекивала је мајсторе да дођу и отклоне квар на цеви из које цури вода у подруму испод њеног стана. Према чврстим обећањима, мајстори "Беоелектрана" долазе данас и она се нада да ће коначно моћи да се врати у свој стан и после поправки насталих због цурења, настави нормалан живот.

Према речима старије Београђанке, која не жели да се објављује њено име, по пријави квара у подруму дуго су је преусмеравали са једног предузећа на друго.

- Цев је пукла још 27. октобра у техничкој етажи, која је тачно испод мог стана - прича нам суграђанка. - Од тада моја породица и ја куцамо на различите адресе. Звали смо најпре "Београдске електране", одакле су нас пребацили на "Градско стамбено", а они опет на неку од фирми подизвођача радова. На крају смо морали да се обратимо градској грађевинској инспекцији.

Грађевински инспектори су, каже, врло брзо изашли на терен и потом су "Беоелектранама" наложили да поправе квар. Тек тада је дефинитивно установљено да је проблематична цев у њиховој надлежности и обећали су да ће је поправити. Од тада је прошло десетак дана, мајстора ни на видику, а вода све време тече.

- Потпуно сам немоћна, ужаснута сам што ништа није моја кривица и не могу баш ништа више да учиним. У мом стану већ се виде последице. Паркет се подигао, плочице су отпале. Скоро је немогуће боравити у стану због велике влаге која се направила, па сам се преселила код ћерке - јада нам се саговорница.

"Београдске електране" су упознате са овим случајем и "Новостима" је речено да ће баш током данашњег дана надлежне екипе изаћи на адресу и заменити 1,5 метара спорне цеви. Они истичу да су на терен отишли истог дана по пријему рекламације, 1. новембра, и да су преградили вентил у подстаници, констатујући да не долази до пада притиска воде у грејној станици зграде, те су наставили редовну испоруку топлотне енергије.

- Другу пријаву добили смо после 17 дана, од станара на вишим спратовима. Рекламација се односила на цурење воде у техничкој етажи, и то између два стамбена објекта у Гандијевој улици. Због влажења цеви наше екипе замениће деоницу - закључују у "Београдским електранама".

НАДОКНАДА НАСТАЛЕ ШТЕТЕ

БУДУЋИ да она никако није могла да утиче на квар у подрумским цевима, наша саговорница се пита и ко ће надокнадити штету у њеном стану, проузроковану касном реакцијом надлежних. Из "Београдских електрана" кажу следеће:

- Настала штета, за коју се утврди да је узрокована цурењем воде из инсталација, пражњењем или пуњењем грејне инсталације, биће надокнађена посредством осигуравајућег друштва са којим "Београдске електране" имају уговор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)