ГРАЂАНИ НЕГОДУЈУ ЗБОГ СПОРОСТИ РАДОВА И "ПОНОВНОГ КОПАЊА": Ископ за раскрсницу у Патријарха Павла

С. Б. МИЛОШЕВИЋ

19. 08. 2020. у 09:23

РАДОВИ у Булевару патријарха Павла увелико су у току.

ГРАЂАНИ НЕГОДУЈУ ЗБОГ СПОРОСТИ РАДОВА И ПОНОВНОГ КОПАЊА: Ископ за раскрсницу у Патријарха Павла

Фото приватна архива

И док житељи Раковице који овуда свакодневно пролазе тврде да радници слабо напредују и да се направљено наново руши и буши, попут дела код скретања у Пере Велимировића,

Дирекција за градско грађевинско земљиште тврди супротно.

Како кажу у Дирекцији за градско грађевинско земљиште и изградњу Београда, у Булевару патријарха Павла завршен је комплетан ископ на саобраћајници и замењено је више од половине материјала у трупу саобраћајнице.

- Постављено је око 2.700 метара водоводних цеви и око 700 метара кишне канализације. Претходно су порушени постојећи колосеци пруге, контактна мрежа, бетонски канали и платои. Саобраћај у Улици Пере Велимировића обустављен је како би се извели радови на уклапању те улице са Булеваром патријарха Павла. Радови на овом делу почели су половином јула када се кренуло са уклањањем старог моста који је прелазио преко

У ДВЕ ТРАКЕ ДО РАКОВИЦЕ

РАДОВИ на Булевару патријарха Павла почели су 2018. године са измештањем корита реке Топчидерке и изградњом новог моста. У другој фази, која ће трајати до пролећа 2021. године, ради се деоница од Кошутњака до Улице Пере Велимировића, којом се проширује постојећа саобраћајница са по две траке у оба смера са трамвајском пругом по средини. Уређењем је, иначе, обухваћена деоница у дужини од 1.875 метара, која ће бити спојена са Мостом на Ади.

Топчидерске реке, док није измештено корито на нову позицију. На овом делу градилишта у току је ископ за саобраћајницу и полагање водоводних цеви - наводе у Дирекцији.

На констатацију "Новости" да се суграђани жале да се већ бетонирано поново раскопава и постављају цеви, баш код раскршћа са Улицом Пере Велимировића, из Дирекције тврде следеће:

- Једини радови који су одобрени и изведени као привремени су они на раскрсници са Пере Велимировића, где је изграђено привремено лево скретање из Булевара патријарха Павла.

Руше се и уклањају бетонске конструкције изграђене у ранијем периоду, а које се налазе на трасама пројектоване инфраструктуре и које су имале функцију заштите ранијих инсталација. Такође, срушена је и стара бетонска конструкција некадашњег моста преко Топчидерске реке на почетку Улице Пере Велимировића - појашњавају у Дирекцији.

Због затварања Улице Пере Велимировића, градске линије јавног превоза су преусмерене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Lili Vu

20.08.2020. 08:29

Tako je to kad posao dobijaju RODJACI. A da beda bude jos veca.... potreban materijal pre nego sto stignu da ugrade odnesu KOMSIJE radi licne upotrebe ! Nema sumnje.... Srbi zasluzuju sta dobijaju t.j. imaju !? Nemojte se buniti !