ТОПЛА ВЕЗА ИЗМЕЂУ ДВЕ ОПШТИНЕ: На јавном увиду план за повезивање топлана "Миријево" и "Вишњичка бања"

А. З. К.

12. 04. 2024. у 16:53

ТОПЛАНЕ "Миријево" и "Вишњичка бања" могле би да буду повезане изградњом новог топловода између општина Палилула и Звездара.

ТОПЛА ВЕЗА ИЗМЕЂУ ДВЕ ОПШТИНЕ: На јавном увиду план за повезивање топлана Миријево и Вишњичка бања

Прелазак на наплату грејања по потрошњи вишеструко користан

На раном јавном увиду до 22. априла биће план ЈКП "Београдске електране", којим је планирано спајање грејних подручја у две општине. Нова мрежа прошла би кроз бројне улице у Миријеву, Вишњици и делу Карабурме.

Како се наводи у документацији, две топлане биле би повезане изградњом мреже која би прошла кроз Миријевски венац, Улицу Јованке Радаковић, Ладне воде, Драгослава Срејовића и Салвадора Аљендеа. Од топлане "Миријево", мрежа би се ширила кроз улице Самјуела Бекета, Косте Нађа, Мирослава Крлеже, Подморничара Ђорђа Митровића, поред трафостанице "Београд 20" и поред гробља "Лешће" до топлане "Вишњичка бања".

Приговори до 22. априла

ПЛАН ће бити на раном јавном увиду до 22. априла. Заинтересовани грађани би до тада требало да изнесу примедбе. Како су рекли у Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове, своја мишљења Београђани им могу оставити у писаној форми на писарници.

- Циљ израде Плана је стварање могућности за даљи развој и унапређење система даљинског грејања у Београду - наводи се у документацији. - Изградњом топловода омогућиће се спајање мрежа грејних подручја Карабурме и Миријева. Осим тога, топлане "Миријево" и "Вишњичка бања" се повезују и добијају могућност за разој.

Како се наводи у документу, у овим деловима постоји мрежа топловода, али је у плану да она буде развијенија и да се дода још праваца којима би се ширила мрежа.

- За изградњу овог топловода предуслов је гашење индивидуалних котларница. Стиче се могућност да се прикључе на мрежу система дањинског грејања. Ово би довело и до смањења степена загађивања животне средине - наводи се у документацији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
КАКАВ СКАНДАЛ НИКИ ХЕЈЛИ: Погледајте шта је написала на израелској ракети намењеној Гази (ФОТО)

КАКАВ СКАНДАЛ НИКИ ХЕЈЛИ: Погледајте шта је написала на израелској ракети намењеној Гази (ФОТО)

ТОКОМ посете израелској северној граници, бивша кандидаткиња за републиканску председничку номинацију Ники Хејли, потписала се на артиљеријску ракету намењену Гази и написала ''Докрајчите их! Америка воли Израел''.

28. 05. 2024. у 22:12

МАКРОН НА КОНФЕРЕНЦИЈИ СА ШОЛЦОМ ЗАТРАЖИО: Дозволите Украјини да гађа циљеве у Русији одакле се врши гранатирање

МАКРОН НА КОНФЕРЕНЦИЈИ СА ШОЛЦОМ ЗАТРАЖИО: Дозволите Украјини да гађа циљеве у Русији одакле се врши гранатирање

ОРУЖАНИМ снагама Украјине треба дозволити да гађају циљеве у Русији, одакле се врши гранатирање, рекао је француски председник Емануел Макрон, а његов говор је емитован на налогу Јелисејске палате на друштвеној мрежи Икс.

28. 05. 2024. у 19:48

МОМАК НА МАТУРУ ДОШАО ОБУЧЕН КАО БАКА: Са њим дошли и унуци - Ја сам их отхранила! (ВИДЕО)

МОМАК НА МАТУРУ ДОШАО ОБУЧЕН КАО БАКА: Са њим дошли и "унуци" - "Ја сам их отхранила!" (ВИДЕО)

МОМАК из Бијељине насмејао је регион када је на матурској вечери Пољопривредне и медицинске школе, за разлику од својих вршњака, дошао у нешто необичнијој одећи.

27. 05. 2024. у 09:15

Коментари (0)

НА САМО ОКО 2 САТА ЛЕТА ОД ВАС: Никад повољније летовање на афричком Медитерану!