ОД ЈАНУАРА НАПАДНУТО ОСАМ ВОЗАЧА: Тренд насртања на раднике ГСП настављен и ове године, страдају и возила

Ш. М.

03. 02. 2023. у 08:30

ИАКО се претходних неколико година број напада на возаче и особље ГСП смањио, они су све бруталнији и често заврше са тешким телесним повредама.

ОД ЈАНУАРА НАПАДНУТО ОСАМ ВОЗАЧА: Тренд насртања на раднике ГСП настављен и ове године, страдају и возила

Фото Н. Скендерија

Само у току прошле године било је 130 насртаја, док је од почетка 2023. нападнуто већ осам возача.

Последњи случај ове врсте догодио се пре недељу дана на окретници трамваја у Пауновој улици на Бањици, када су тројица младића нанела повреде отправнику и двојици возача.

Напад је уследио након што су запослени ГСП приметили да неко спрејом шара трамваје, покушавши да их спрече у томе. Полиција је убрзо ухватила починиоце, а повређени су завршили у Ургентном центру на даљем збрињавању.

- Ово је само један у низу од многобројних напада којима су изложени како возачи и отправници, тако и возила ГСП - кажу нам у овом предузећу.

- Само током прошле године било је укупно 130 напада, од тога 51 на возаче и собраћајно особље и 79 на возила која саобраћају престоничким улицама. Од почетка 2023. нападнуто је осам возача и 12 возила.

Фото Н. Скендерија

Иако се увођењем камера статистички број напада постепено смањује, посебно забрињава бруталност напада којима су возачи и возила изложени. Тако су све чешће у питању тешке телесне повреде, пошто нападачи неретко користе ножеве и шипке, као и остале оштре предмете.

- Осим возача, возила ГСП и сами путници су изложени разним нападима и облицима малтретирања - кажу у ГСП.

- Протеклих година поред вербалних напада, забележена су и сексуална узнемиравања путника, а пре две године је непознато лице убацило сузавац у аутобус пун људи. Сви ови атаци угрожавају не само безбедност путника, возача и возила, већ и целокупну безбедност у саобраћају. Оштећења и демолирања возила узрокују и велику материјалну штету, а треба имати у виду да то плаћају сви грађани.

Фото Танјуг

МИНИБУСЕВИ

НА мети вандала су, поред возача ГСП, и шофери приватих превозника, али и минибус возила. Посебно се памти случај од 1. августа 2022. године, када су се за непуна два сата догодила два напада на возаче. Насртаји су се одиграли у Улици Владимира Поповића на линији 35, као и на окретници у Улици Даринке Радовић у Железнику.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

"СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР" Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија жели мир и нада се миру и да би Србија волела да рат у Украјини стане истог секунда.

21. 03. 2023. у 14:40 >> 14:30

Коментари (0)

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори